Bananmuffins med chokoladestykker

35 minutter
156 kcal

Prøv disse kaloriefattige bananmufins med chokoladestykker. Lækre og svampede, og de kan sagtens fryses ned. Hvis du da ikke spiser dem alle med det samme!

Bananmuffins

BANANMUFFINS med chokoladestykker

© wichmann+bendtsen

Bananmuffins med chokoladestykker

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ½ overmodne bananer
  • ½ æg
  • ¼ dl skyr eller græsk yoghurt
  • ¼ spsk. rapsolie
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ⅓ tsk. kanel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ knsp. havsalt
  • ½ dl boghvedemel
  • 11 g mørk chokolade 70%

Topping

  • ¼ banan

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Mos bananerne med en gaffel, og rør sammen med æg, skyr og olie.
  • Tilsæt natron, bagepulver, krydderier og mel, og rør rundt.
  • Rør grofthakket chokolade i dejen.
  • Fordel i 9 muffinsforme. Pynt evt. hver muffin med en skive banan.
  • Bag i 25-30 min., til kagerne er gyldne og gennembagte.

TIP Chokoladen kan erstattes af hakkede nødder.

TIP Frugt som moden banan smager virkelig godt i muffins og kan som her gøre tilsat sukker helt overflødigt.