Grøn grød har hjulpet Marc med at tabe sig
Med et ønske om at tabe sig og leve sundere besluttede Marc Bennedbæk og hans forlovede sig for at prøve grøn grød af i en måned. Det blev til mange flere!
Med et ønske om at tabe sig og leve sundere besluttede Marc Bennedbæk og hans forlovede sig for at prøve grøn grød af i en måned. Det blev til mange flere!
I december 2024 gik 37-årige Marc Bennedbæk til lægen. Han var ked af sin vægt og ville gerne tabe sig.
“Min læge foreslog, at jeg kunne tage Wegovy i en lav dosis. Det takkede jeg ja til, men det skulle ikke stå alene – jeg ville kombinere det med en sundere livsstil,” fortæller han.
Læs også: Maya tabte 9,3 kilo på 6 uger: “Det har været overraskende nemt”
Den nye, sundere livsstil skulle indeholde mere motion og langt flere grøntsager. Grøn grød fra morgenstunden blev en af løsningerne på sidstnævnte:
“Det lød som en god måde at starte dagen på,” fortæller Marc Bennedbæk, som er virolog og bor på Østerbro med sin forlovede.
Sammen aftalte de, at de til en start ville prøve den grønne grød af i en måned.
Prøv den her: Professorens grønne grød – en perfekt start på dagen
Det er nu ni måneder siden, og de er begge blevet så glade for det grønne morgenindslag, at blenderen endda blev slæbt med på sommerferie i Norge.
På de ni måneder, der er gået, siden Marc Bennedbæk sad over for lægen, har han tabt hele 12 kg.
Vægttabet er naturligvis hjulpet på vej af Wegovy, men han er overbevist om, at de sundere kostvaner – herunder den grønne grød – også har en betydelig del af æren.
Grøden spiser han altid fra morgenstunden, og han mærker fx, hvordan den giver ham et stabilt blodsukker, som mindsker trangen til sødt.
“Jeg kan tydeligt mærke, at mit blodsukker er mere stabilt i løbet af arbejdsdagen – jeg er mindre sulten og får ikke lyst til at snacke,” fortæller Marc Bennedbæk.
Tidligere startede han som regel dagen uden morgenmad, og hvis han endelig spiste noget, var det en bolle med ost.
Det resulterede i, at han nogle gange “brændte helt ud” i løbet af dagen, fordi han ingen energi havde.
“Vi mærker begge to, hvordan grøden giver os rigtigt god energi. Det betyder også, at jeg har fået mere overskud til at træne,” siger Marc Bennedbæk, som møder op til holdtræning i Fælledparken flere gange om ugen.
For Marc Bennedbæk og hans forlovede har det betydet meget, at grøden ikke blev for besværlig og tidskrævende at lave.
For dem fungerer det rigtigt godt at forberede den til et par dage ad gangen.
“Vi forbereder til to dage ad gangen og laver den altid om aftenen. Vi blender den med det samme, så den er klar til at tage med på arbejde dagen efter,” fortæller Marc Bennedbæk.
I starten forsøgte de sig med at blende til tre dages forbrug, men på tredjedagen var grøden ikke så lækker. To dage kan den til gengæld sagtens klare i køleskabet.
Råvarerne, de bruger, er altid friske, og stort set alt er økologisk. Opskriften ligner professor Oluf Borbyes originale, men med lidt justeringer:
“I stedet for citronsaft bruger vi altid grapefrugtsaft. Derudover bruger vi broccoli, spinat, gurkemeje eller ingefær, tang, banan, vindruer, afskallede hampefrø, mynte-lime-te, gulerødder og avocadoolie i stedet for frisk avocado,” forklarer Marc Bennedbæk.
Han håber på snart at kunne sige farvel til Wegovy, men det er planen, at den grønne grød skal følge ham længe endnu.
“Når jeg når ned på min idealvægt, vil jeg stoppe med medicinen, men holde fast i den grønne grød,” fortæller han.