Det siger afføringens farve om din sundhed

Har du også oplevet, at din afføring pludselig har ændret farve? Se her, hvad farven på din afføring siger om din sundhed.

Det siger afføringens farve om din sundhed

Afføringens farve

Du behøver ikke nødvendigvis at gå i panik, hvis din afføring pludselig har en spøjs farve – der kan meget vel være en helt naturlig forklaring på farveskiftet.

Hvis din afføring er: Grøn

Grøn afføring kan betyde, at du har spist bladgrønt. Det er nemlig fyldt med klorofyl, som er det stof, der giver planter deres grønne farve. Så har du fået en salat med fx spinat, kan det meget vel have farvet din afføring.

Hvis din afføring er: Grønlig gul

Den grønne galde fra leveren, som hjælper kroppen med at nedbryde fedt, kan gå i afføringen og gøre den grønlig eller gullig. Er der imidlertid også pludselige forandringer i afføringens konsistens og hyppighed, evt også ledsaget af diarré, er det en god ide med et lægebesøg.

Hvis din afføring er: Rødlig

Hvis du tænker efter, var der måske rødbede, tranebær eller andre røde fødevarer i din aftensmad. De kan nemlig give afføringen en mørk og rødlig farve. Hvis det ligner blod, er det dog en anden og mere alvorlig sag, som kan være et symptom på hæmorider eller kræft. Gå altid til lægen, hvis du ser blod i din afføring.

Hvis din afføring er: Sort

Denne er svær. Flere slags medicin som fx jerntabletter kan gøre din afføring helt sort – hvilket er helt OK. Men den sorte farve kan også stamme fra blod, og i så fald er det klogt med et lægebesøg, da det kan være tegn på infektion, inflammation eller kræft.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background