Yoga for fordøjelsen og fornøjelsen

Tung mad og lidt for mange søde sager kan i bogstaveligste forstand sætte en stopper for dit velbefindende og sætte din fordøjelse under pres. Med 8 stimulerende yogaøvelser, du kan lave hjemme på stuegulvet, får du ro i maven igen.

Kvinde laver yoga, glad mave

FORSTOPPELSE? Prøv disse 8 yogaøvelser, der giver ro i maven.

© Jakob Helbig

Yogamåtten er et oplagt sted at søge hen, når du oplever, at maven driller.

Den fokuserede vejrtrækning er helt central i yoga, hvor den altid bruges aktivt, og i kombination med en række øvelser, der i særlig grad stimulerer fordøjelsen, fordi de masserer de indre organer, er det kontante payoff masser af velvære og energi.

Her får du 8 effektive øvelser for fordøjelsen og en hvilestilling til at runde programmet af med. Du vil kunne mærke en forskel allerede efter et par dage, hvis du laver øvelserne hver dag.

Maven skal masseres

På samme måde som anspændte skuldre har brug for en omgang massage til at blive forløst, har fordøjelses-systemet brug for, at tarmene bliver masseret, så de giver slip på det, de holder på.

LÆS OGSÅ: Forstoppelse? Sådan slipper du af med det

Både bevægelse og måden, vi trækker vejret på, spiller en vigtig rolle for et sundt og velfungerende mave-tarm-system. Når du fx går, løber og hopper, bevæger du rygsøjlen, som understøttes af aktive ryg- og mavemuskler, og det har stor indvirkning på tarmene, at både rygsøjle, ryg og mave er i bevægelse. Så bare det, at du kommer op af den bløde sofa og sætter det ene ben foran det andet, masserer tarmene og holder maven i gang.

Læs også: Få din tarm i topform med disse kostråd

Får du samtidig sat fokus på din vejrtrækning, er du godt hjulpet. Jo dybere dit åndedræt er, jo flere affaldsstoffer udskiller du, og det er væsentligt, for affaldsstoffer belaster din fordøjelse. Så meget som 70 pct. af de affaldsstoffer, vi har i kroppen, bliver udskilt gennem vejrtrækningen.

Læs også: Sådan slipper du af med oppustet mave

Når du er færdig med de 8 øvelser er det godt at lave hvilestillingen. Den forstærker effekterne af programmet og gør dig helt afslappet.

Nedenfor finder du de 8 yoga-øvelser