Vegansk kartoffelpizza med pesto og syltede rødløg

1 time
699 kcal

Giv den lokale pizza-pusher en fridag og skift nummer 17 ud med denne hjemmekreerede lækkermås med lidt flere kostfibre.

En pizza med fyld af kartofler, pesto og syltede rødløg

KARTOFFELPIZZA – Her får du masser af fibre, der forkæler din fordøjelse.

© wichmann+bendtsen

Vegansk kartoffelpizza med pesto og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bunde:

  • 12 g gær
  • ¾ dl lunkent vand
  • ½ dl vegansk yoghurt naturel eller cremefraiche
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¾ tsk. havsalt
  • 100 g durumfuldkornsmel
  • 100 g hvedemel

Persillepesto:

  • ¼ bundt bredbladet persille
  • ¾ spsk. pinjekerner
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. gærflager, kan udelades
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • 50 g revet vegansk ost
  • ½ portion vegansk persillepesto, se opskrift
  • kartofler
  • 2 spsk. syltede rødløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt yoghurt, olie og salt. Rør grundigt sammen, og tilsæt mel lidt ad gangen under omrøring. Ælt dejen let, og lad den hvile i skålen under et rent klæde i 30 min.
  • Varm ovnen op til 230 gr.
  • Del dejen i to, og rul den ud på bagepapir. Fold gerne kanten ind under sig selv.
  • Blend alle ingredienser til pestoen, til konsistensen er cremet.
  • Fordel vegansk ost, pesto og tynde kartoffelskiver på bundene. Bag i 12 min.
  • Top de friskbagte pizzaer med syltede rødløg, salt, peber og grofthakket persille.

TIP:

  • Kartoffelskiverne skal være meget tynde for at kunne blive møre. Hvis du foretrækker tykkere skiver, så kog dem, inden du lægger dem på.
  • Har du rucola, så brug den til en lækker salat. Med lidt vinaigrette, nogle knasende kerner eller nødder, og hvad der lige gemmer sig i din frugtskål, har du gudetilbehør til denne pizza.
  • Lad bagepladerne være i ovnen, mens den varmer op. Træk pizzabundene over på brandvarme plader, når de er klar.Det giver ekstra sprøde bunde.