Nem og budgetvenlig grøn grød: Kun 5 ingredienser

231 kcal

Mere energi, bedre immunforsvar og velsmurt fordøjelse. Her får du opskriften på en lynhurtig variant af den grønne grød. Den indeholder kun de 5 råvarer, som ifølge professor Oluf Borbye Pedersen, er allervigtigst at få med.

Grøn grød med grønkål og spinat

KÅL HAR ET TÅRNHØJT indhold af C-vitamin. Grønkål indeholder 3 gange så meget C-vitamin pr. gram som appelsin og er blottet for kalorier.

© wichmann+bendtsen

Professorens grønne grød er blevet en kæmpe succes, fordi den virker.

Den originale, klassiske udgave med 14 planteingredienser foruden toppings med bær og nødder kan dog godt være både et stort arbejde og en halvdyr affære, og derfor har vi har bedt Oluf Borbye Pedersen, der er ophavsmanden til den yderst populære morgenmad, om at udpege de allervigtigste ingredienser.

Og dem har vi tryllet om til en lynhurtig variant af den populære grød.

Ifølge professoren skal du huske disse 5 ingredienser

Kål

Kål er fra naturens side et mesterværk. Den er fyldt med fibre, vitaminer (blandt andet A-, C- og K-vitamin), mineraler og ikke mindst et væld af sundhedsfremmende fytokemikalier (som fx glucosinolater, quercetin, lutein og zeaxanthin).

Spis løs af alle slags kål, fx grønkål, broccoli, palmekål, spidskål, hvidkål eller rosenkål.

Læs også: Sådan får du mere kål i hverdagen

Spinat

Spinat har en behagelig smag og giver grøden en silkeblød konsistens. På grund af det høje indhold af klorofyl i spinat, får grøden den smukkeste forårsgrønne farve.

Læs også: Derfor skal du spise masser af spinat

Spinat har et højt indhold af bl.a. folat, A-, C-, E- og K-vitamin samt mineralerne kalium, magnesium, zink og jern. Desuden er spinat proppet med sundhedsfremmende stoffer i form af antiinflammatoriske flavonoider.

Frugt

Det er vigtigt, at din grønne grød hovedsageligt består af grøntsager, men lidt sødme i form af bær eller frugt(saft) gør grøden rigtigt godt.

Oluf Borbye Pedersen putter personligt altid røde druer i sin morgengrød. Ikke kun fordi de smager lækkert, men også fordi de bidrager med flavonoider.

Når tarmbakterierne nedbryder maden, frigøres stofferne til kroppen, hvor flavonoiderne blandt andet virker som stærke antioxidanter, der beskytter dine celler. I denne simple variant af grøn grød har vi brugt banan, for det gør den til en rigtig god, cremet begynderudgave.

Avocado

Konsistensen er vigtig, hvis du skal have lyst til at gøre den grønne energigrød til en del af din daglige rutine.

Avocado gør, at det hele ikke bliver som grønt vand, men en grød. Den giver nemlig grøden den lækreste cremede konsistens og bidrager med sunde enkeltumættede fedtsyrer, lutein og zeaxanthin samt en hel række gavnlige vitaminer som B-, C-, E- og K-vitamin.

Ingefær

Smagsmæssigt er det vigtigt at give grøden friskhed og kant med fx ingefær, gurkemeje eller citronsaft. Det tager lidt af den græssede smag fra spinaten og kålen.

Både ingefær og gurkemeje er desuden propfyldte med sundhedsfremmende stoffer.

Læs også: Ingefær – den lindrende og antiinflammatoriske rod

Nem og budgetvenlig grøn grød: Kun 5 ingredienser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 70 g frossen grønkål
  • 70 g frossen spinat
  • 10 g ingefær
  • 2 moden banan
  • 1 avocado

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne sammen med et par dl vand, til du har en cremet grøn smoothie.
  • Hæld på glas og drik straks eller brug lidt mindre vand og spis med ske.

TIPS

  • Du kan sagtens lave grøn grød til flere dage ad gangen og fryse ned i portioner. Det går ikke ud over næringsværdien. Husk dog altid at tø den op i køleskabet.
  • Vælg økologiske ingredienser for at mindske indtaget af sprøjtegifte.