Skift fuglen ud med fisk

Er det altid kyllingen du tyr til, når du skal grille, så skulle du måske overveje at skifte den ud med alt godt fra havet i stedet. Se, hvordan du gør her.

12. juli 2016 af I FORM

Grillede kyllingelår indeholder stort set dobbelt så mange kalorier som grillede rejer.

Derudover vil kyllingeskindet ofte branke let og derved blive belagt med kræftfremkaldende tjærestoffer. Ligeledes kan det afsmeltede fedt fra kyllingeskindet dryppe ned på kullene.

Du undgår fedtet

Rejer er magre og indeholder modsat kyllingelårene ikke noget fedt. Hvis du gerne vil beholde fornemmelsen af at gnave i et kyllingelår, kan du sætte rejerne på et træspyd og lægge dem på en grillbakke, så de ikke bliver overstegt.

Alt efter smag kan du pensle rejerne med sojasauce blandet med lidt vand og citronsaft eller blande krydderier med vand og lidt balsamicoeddike til en stegemarinade.

Put gerne forskellige grønsager skåret i store tern som fx peberfrugter, courgetter og rødløg på spyddene sammen med rejerne, så de bliver endnu sundere.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler