Sig farvel til grillpølsen

Pølser hører sig til på grillen, men der er faktisk mange kalorier og ikke mindst e-numre at spare ved at lade grillpølsen ligge og i stedet smide et stykke regulært kød på risten. Se hvor du får mest smag for færrest kalorier her.

12. juli 2016 af I FORM

Der er meget fedt at spare ved at vælge et helt stykke kød frem for pølser.

Fx indeholder en pølse tre gange så meget fedt som en stor mørbrad. Desuden viser forskning, at især forarbejdede kødprodukter som pølser og bacon øger risikoen for bl.a. tarmkræft. Så der er god grund til at skifte grillpølserne ud med små, lækre, næringsrige mørbradbøffer.

Undgå kræftfremkaldende røg

Brug afpudset mørbrad til bøfferne samt grillmarinade uden olie. Så undgår du, at fedt fra kødet og olie fra marinaden drypper ned på kullene, så der dannes kræftfremkaldende tjæreholdig røg.

Bøfferne kan fx marineres i lidt sojasauce blandet med citronsaft, revet lime- eller citronskræl, honning eller chilisauce.

Vil du helt undgå risikoen for den mindste brankning af kødet, kan du sætte en foliebakke under kødet.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler