Byt bøffen med en steg

Hakkebøfferne er ofte at finde på grillen, men en steg er ofte et sundere valg.

12. juli 2016 af I FORM

Kvaliteten af hakket oksekød varierer meget, og ofte er kødet temmelig fedt. En del af fedtet vil selvfølgelig smelte væk, men når det sker, rammer det grillkullene, og der dannes sundhedsskadelig os og kræftfremkaldende stoffer i alle hakkebøffens overflader.

For at undgå madforgiftning griller mange hakkebøfferne, til de er helt gennemstegte, men så er der også risiko for, at bøfferne bliver hårde og seje.

Derfor er stegen meget bedre

Hvis du til gengæld vælger et helt stykke kød, mindsker du risikoen for bakterieangreb. Det hakkede kød har nemlig et højere indhold af bakterier som fx kolibakterier, fordi det har været gennem flere forarbejdningsprocesser, end en hel steg har. Så ved at grille en steg frem for en hakkebøf kan du både reducere fedtet, de kræftfremkaldende stoffer og undgå en maveinfektion.

Vælg et stykke afpudset oksekød af filettypen. Prisen bliver ikke nødvendigvis højere, da kødet kun svinder meget lidt under grilningen. Derfor behøver du færre gram kød fra starten, og kødet kan suppleres med masser af sunde, indpakkede og grillede grønsager.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler