Smid kartoflerne på grillen

Nok er kartoffelsalaten grillmadens tro følgesvend, men sund, det er den sjældent. Undgå mayonnaisebadet og smid kartoflerne på grillen i stedet.

Kartoffelsalat indeholder mange kalorier, og man kommer nemt til at spise mere end nødvendigt, end hvis man spiser hele kartofler.

Ved at skifte kartoffelsalaten ud med grillede kartofler sparer du både fedt og kalorier. Erstat derfor kartoffelsalaten med nye, små forkogte og grillede kartofler. Ved at forkoge kartoflerne nedsætter man stegetiden på grillen, hvilket mindsker risikoen for for hård grilning.

Sådan gør du

Pensl de forkogte kartofler med lidt koldpresset olivenolie. Efter en kort ristning tages de af grillen og vendes i en masse finthakket kryddergrønt og drysset let med godt havsalt.

Alternativt kan du vaske kartoflerne og pensle med lidt olivenolie blandet med finthakkede krydderurter eller pesto og derefter pakke dem ind i folie.

Stik et stålspyd tværs gennem pakkerne, og læg dem på grillen i cirka 30 minutter, alt efter størrelsen.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background