Sæt fisken på spyd

Selvom fisk er et sundere valg, når det kommer til at grille, så kan en stor olieret laksesteak vælte kalorieregnskabet. Se hvordan du får mest ud af den sunde fisk samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.

Fisk er sundt, og især de fede fisk som fx laks er godt for os på grund af det høje indhold af sunde fedtsyrer og vitaminer.

Men selv om laks er sundt, kan det blive lidt af en kaloriebombe, hvis man spiser laks i større mængder og samtidig pensler den med en oliemarinade, inden den kommer på grillen.

Lav en kombi-løsning

Kombiner derfor laksen med hellefisk, hvid fisk, rejer og grønsager som rødløg, peberfrugt og ananas på spyd. Spyddene kan pensles med lidt soja og citronsaft blandet med salt og peber, inden de grilles i foliebakker på grillen.

Ved at bytte noget af laksen ud med mager fisk, skaldyr og grønsager bliver måltidet betydeligt mere kalorielet og vitaminrigt. Desuden slipper du for, at spyddene bliver brankede, når de ligger i foliebakker, som ellers let kan ske med den oliemarinerede, fede laks.

LÆS OGSÅ: Laks i ovn – stegeguide og 15 lækre opskrifter

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background