Sæt fisken på spyd

Selvom fisk er et sundere valg, når det kommer til at grille, så kan en stor olieret laksesteak vælte kalorieregnskabet. Se hvordan du får mest ud af den sunde fisk samtidig med at du sparer lidt på kalorierne.

12. juli 2016 af I FORM

Fisk er sundt, og især de fede fisk som fx laks er godt for os på grund af det høje indhold af sunde fedtsyrer og vitaminer.

Men selv om laks er sundt, kan det blive lidt af en kaloriebombe, hvis man spiser laks i større mængder og samtidig pensler den med en oliemarinade, inden den kommer på grillen.

Lav en kombi-løsning

Kombiner derfor laksen med hellefisk, hvid fisk, rejer og grønsager som rødløg, peberfrugt og ananas på spyd. Spyddene kan pensles med lidt soja og citronsaft blandet med salt og peber, inden de grilles i foliebakker på grillen.

Ved at bytte noget af laksen ud med mager fisk, skaldyr og grønsager bliver måltidet betydeligt mere kalorielet og vitaminrigt. Desuden slipper du for, at spyddene bliver brankede, når de ligger i foliebakker, som ellers let kan ske med den oliemarinerede, fede laks.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler