Verdens bedste mørbradgryde med ris og broccoli

30 minutter
637 kcal

Vi har opgraderet vinterklassikeren mørbradgryde og fyldt den med lækre grøntsager som broccoli og gulerødder. En sundere, men mindst ligeså lækker version!

Mørbradgryde med ris og brocolli

RIGTIG MORMOR-MAD – bare uden cocktailpølser, bacon og piskefløde og derfor kalorielet. Du kan naturligvis tilføje hele baduljen, hvis du en dag vil lave luksusversionen.

© wichmann+bendtsen

Verdens bedste mørbradgryde med ris og broccoli

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g svinemørbrad
  • 200 g champignon
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 tsk. paprika
  • 3 tsk. tomatpuré
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kaffefløde, max 9 %
  • Evt. lidt majsstivelse

Tilbehør:

  • 300 g broccoli
  • 60 g brune ris, rå vægt

Sådan gør du det

  • Kog ris i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Skær mørbrad i bøffer, og bank dem let flade med hånden.
  • Del champignon i kvarte, og skær løg og gulerødder i skiver.
  • Brun mørbradbøfferne på panden i halvdelen af olien. Krydr med salt og peber, og læg til side.
  • Svits champignon og løg i resten af olien. Tilsæt gulerødder, paprika og tomatpuré.
  • Kom mørbradbøfferne tilbage i gryden, og hæld hakkede tomater, vand og smuldret bouillonterning i. Lad simre i ca. 15 minutter.
  • Skær broccoli i buketter, og damp kortvarigt.
  • Kom kaffefløde i mørbradgryden, og smag retten til. Jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i koldt vand, hvis du ønsker retten tykkere.
  • Servér mørbradgryden med kogte brune ris og dampet broccoli.

Tip! Har du børn, der skal spise med, så kog ekstra ris, så der er noget god energi til dem, der skal vokse. Skyl dem gerne, før du koger.