Verdens bedste mørbradgryde med ris og broccoli
Vi har opgraderet vinterklassikeren mørbradgryde og fyldt den med lækre grøntsager som broccoli og gulerødder. En sundere, men mindst ligeså lækker version!
Vi har opgraderet vinterklassikeren mørbradgryde og fyldt den med lækre grøntsager som broccoli og gulerødder. En sundere, men mindst ligeså lækker version!
De fleste af os forbinder måske mørbradgryde med barndommen – eller med et hyggeligt besøg hos en bedsteforælder. Mørbradgryde er uden tvivl en gammel klassiker, men den er med tiden blevet forfinet og varieret, så den kan serveres i en langt sundere version.
Her får du svar på nogle af de mest gængse spørgsmål om mørbradgryde.
Både ja og nej. Det kommer helt an på, hvordan du tilbereder den. Her hos os finder du den i en version, som din krop vil elske dig for – nemlig uden for mange af de ikke gavnlige animalske fedtstoffer som fx fløde eller bacon.
Og bare rolig, vores udgave af mørbradgryde med ris vil stadig få munden til at løbe i vand.
Skal det være helt klassisk, skal du vælge svinekød til din mørbradgryde. Men du kan også sagtens gå med kylling eller kalkun.
De fleste serverer mørbradgryde med enten ris eller kartoffelmos. Vil du have en version, hvor der er skruet mest muligt op for næringsstofferne, skal du vælge at servere retten med fuldkornsris og også rigtig gerne nogle grøntsager eller en god salat ved siden af.
Fuldkornsris indeholder en hel del sunde næringsstoffer i modsætning til hvide ris. De hvide ris er blevet afskallede og har i den proces tabt en vis mængde vitaminer, mineraler og kostfibre.
Har du det stramt med fuldkornsris, kan du prøve parboiled ris. Det er hvide ris, som har været igennem en inddampnings-proces, hvor skallens næringsstoffer er blevet presset ind i riskornet. Det betyder, at vitaminer og mineraler er bevaret.
Læs også: Sådan koger du dine ris efter de officielle anbefalinger
Din mørbradgryde vil holde sig frisk i køleskabet i 2-3 dage. Husk at dække den godt til eller at lægge den i en lufttæt beholder.
Har du ikke lyst til mørbradgryde to gange på en uge, så frys den ned, det kan den også sagtens klare.