Sunde opskrifter Aftensmad Mørbradgry... Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris 45 minutter 508 kcal Prøv den klassiske mørbradgryde i en lækker og let variant med kalkunbacon og blomkålsris. Af Maria Christensen 11. august 2021 Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris, 4 personer: 60 g kalkunbacon Ekstra jomfruolivenolie ½ løg 150 g champignoner 1 tsk. paprika Havsalt Sort pæber, friskkværnet ½ ds. hakkede tomater 1 spsk. tomatpuré 1 dl vand 1 dl madlavningsfløde, 8% 250 g svinemørbrad 50 g kyllingecocktailpølser Evt. maizena Evt. krydderurter 250 g blomkålsris Sådan gør du Skær bacon i små stykker, og steg i olie i en stor gryde. Hak løg fint, og skær champignoner i kvarter, og svits med. Tilsæt paprika, ½ tsk. salt, lidt peber, hakkede tomater, tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad saucen simre. Skær mørbrad ud i bøffer på ca. 1½ cm's tykkelse. Giv dem et lille tryk med håndfladen. Brun på en varm pande med lidt olie. Krydr med salt og peber, og kom i gryden sammen med pølser. Lad simre i ca. 10 min. Jævn saucen med en smule maizena rørt ud i koldt vand, hvis du synes, den er for tynd. Pynt evt. med lidt friske urter, og servér med færdigkøbt eller hjemmelavet blomkålsris. LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter TIP! Retten kan også serveres med en mos af kartofler og selleri. Blomkål