Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

45 minutter
508 kcal

Prøv den klassiske mørbradgryde i en lækker og let variant med kalkunbacon og blomkålsris.

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris, 4 personer:

  • 60 g kalkunbacon
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 150 g champignoner
  • 1 tsk. paprika
  • Havsalt
  • Sort pæber, friskkværnet
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde, 8%
  • 250 g svinemørbrad
  • 50 g kyllingecocktailpølser
  • Evt. maizena
  • Evt. krydderurter
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du

  • Skær bacon i små stykker, og steg i olie i en stor gryde. Hak løg fint, og skær champignoner i kvarter, og svits med.
  • Tilsæt paprika, ½ tsk. salt, lidt peber, hakkede tomater, tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad saucen simre.
  • Skær mørbrad ud i bøffer på ca. 1½ cm's tykkelse. Giv dem et lille tryk med håndfladen.
  • Brun på en varm pande med lidt olie. Krydr med salt og peber, og kom i gryden sammen med pølser. Lad simre i ca. 10 min.
  • Jævn saucen med en smule maizena rørt ud i koldt vand, hvis du synes, den er for tynd.
  • Pynt evt. med lidt friske urter, og servér med færdigkøbt eller hjemmelavet blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

TIP! Retten kan også serveres med en mos af kartofler og selleri.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background