Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

45 minutter
508 kcal

Prøv den klassiske mørbradgryde i en lækker og let variant med kalkunbacon og blomkålsris.

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris, 4 personer:

  • 60 g kalkunbacon
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 150 g champignoner
  • 1 tsk. paprika
  • Havsalt
  • Sort pæber, friskkværnet
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde, 8%
  • 250 g svinemørbrad
  • 50 g kyllingecocktailpølser
  • Evt. maizena
  • Evt. krydderurter
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du

  • Skær bacon i små stykker, og steg i olie i en stor gryde. Hak løg fint, og skær champignoner i kvarter, og svits med.
  • Tilsæt paprika, ½ tsk. salt, lidt peber, hakkede tomater, tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad saucen simre.
  • Skær mørbrad ud i bøffer på ca. 1½ cm's tykkelse. Giv dem et lille tryk med håndfladen.
  • Brun på en varm pande med lidt olie. Krydr med salt og peber, og kom i gryden sammen med pølser. Lad simre i ca. 10 min.
  • Jævn saucen med en smule maizena rørt ud i koldt vand, hvis du synes, den er for tynd.
  • Pynt evt. med lidt friske urter, og servér med færdigkøbt eller hjemmelavet blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

TIP! Retten kan også serveres med en mos af kartofler og selleri.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background