Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

45 minutter
508 kcal

Prøv den klassiske mørbradgryde i en lækker og let variant med kalkunbacon og blomkålsris.

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørbradgryde med kalkunbacon og blomkålsris, 4 personer:

  • 60 g kalkunbacon
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ løg
  • 150 g champignoner
  • 1 tsk. paprika
  • Havsalt
  • Sort pæber, friskkværnet
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 dl vand
  • 1 dl madlavningsfløde, 8%
  • 250 g svinemørbrad
  • 50 g kyllingecocktailpølser
  • Evt. maizena
  • Evt. krydderurter
  • 250 g blomkålsris

Sådan gør du

  • Skær bacon i små stykker, og steg i olie i en stor gryde. Hak løg fint, og skær champignoner i kvarter, og svits med.
  • Tilsæt paprika, ½ tsk. salt, lidt peber, hakkede tomater, tomatpuré, vand og madlavningsfløde. Lad saucen simre.
  • Skær mørbrad ud i bøffer på ca. 1½ cm's tykkelse. Giv dem et lille tryk med håndfladen.
  • Brun på en varm pande med lidt olie. Krydr med salt og peber, og kom i gryden sammen med pølser. Lad simre i ca. 10 min.
  • Jævn saucen med en smule maizena rørt ud i koldt vand, hvis du synes, den er for tynd.
  • Pynt evt. med lidt friske urter, og servér med færdigkøbt eller hjemmelavet blomkålsris.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

TIP! Retten kan også serveres med en mos af kartofler og selleri.