5 spændende mel-typer uden gluten.

5 mel-typer uden gluten

Eksperimenter med nye mel sorter uden gluten, og lav spændende brød og kager.

25. december 2014 af I FORM

Glutenfri mel-typer

Kikærtemel

  • Er meget rigt på protein og har en let nøddeagtig smag. Man skal lige vænne sig til, at melet er mere grynet end almindeligt hvedemel, men det er ikke noget, der gør brødet dårligt – snarere tværtimod.

Boghvedemel

  • Har et højt indhold af lysen, en aminosyre, og indeholder også meget organisk bundet kalcium, jern, kalium, magnesium, kisel og fluor.
  • Boghvede indeholder ikke gluten, er letfordøjeligt og hæmmer kroppens optagelse af kolesterol fra kosten.
  • Har en let grynet konsistens.

Kastanjemel

  • Kastanjemel kan tilføre en let røget smag til dit brød.
  • Melet har en let sødmefyldt smag og indeholder A-vitamin, kalium og fibre.

Kokosfibermel

  • Består af kokos. Når de friske kokosnødder er koldpresset for olien, tørres kokossen nænsomt og fintmales.
  • Derfor bliver kokosfibre også tit kaldet fintmalet kokosmel.
  • Kokosfibermel er lavet på kulhydrater og er rigt på kostfibre og smager sjovt nok af … kokos.

Mandelmel

  • Er fint­malede mandler. Mandelmel er især godt for folk med mavefedt.
  • De har bedst af at få lidt mere fedt og færre kulhydrater.
  • Mandelmel smager sødt og indeholder gode, sunde fedtstoffer, E-vitamin og kalcium til hud og knogler.

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: