Chokoladekiks uden sukker og gluten

1,5 time

Chokoladekiks behøver ikke være usunde og fulde af sukker. Få opskriften fra Michelle Kristensens nye bog "Er du pære, æble eller banan. Få de slanketips, der virker".

Spis 2 kiks med lidt god smør imellem som en klapsammen chokoladekiks

Chokoladekiks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • 7½ g kokosmel
  • 14 g hørfrø
  • ¼ banan
  • ¼ spsk. kakao
  • ¼ tsk. stevia
  • ¼ æg
  • ¼ dl vand
  • Revet skal fra økologiskappelsin
  • ¼ skvis havsalt

Sådan laver du sukkerfri chokoladekiks

  • Mal kokosmel/boghveder fint i foodprocesser.

  • Mos bananen og bland alle ingredienserne sammen i en skål. Lad massen stå i minimum 20 min, og fordel herefter massen ud på en bageplade i en firkant.

  • Bag kiksene ved 150 grader. De skal have 60 minutter i alt, men tag dem ud efter 15 minutter og lav aftryk til form og størrelse. Hold øje med kiksene. De skal være sprøde. Alt afhængig af ovn, kan det godt tage længere tid.

TIP: Du kan evt erstatte kakao med andre krydderier som nelliker, lakridsrodspulver eller prøv at tilsætte en revet gulerod eller 1/3 af en revet squash.

  • Til et mellemmåltid: Spis 2 kiks med lidt god smør imellem som en klapsammen chokoladekiks.

Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her