Chiaboller med mandelmel og sesamfrø.

Glutenfri chiaboller med mandelmel

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid.

Chiaboller

9 stk

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 2 timer - Hævetid: 1 time og 20 minutter

INGREDIENSER

½ pakke gær

4 dl lunkent vand

1 dl chiafrø

2/3 tsk. salt

½ dl sesamfrø

2 æg

2 dl mandelmel

50 g mandler, hakkede

5 dl fuldkornsrismel

Pynt:

chiafrø

Sådan laver du chiaboller

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.
  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.
  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.
  • Kom fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.
  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.
  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.
  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.
  • TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej. Købes på www.sortofcoal.dk

næringsindhold pr. person

Energi: 258 kcal

Protein: 13 g

Fedt: 9,3 g

Kulhydrat: 28,3 g

Kostfibre: 5,2 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: