Glutenfri chiaboller med mandelmel

2 timer
258 kcal

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid.

Chiaboller med mandelmel og sesamfrø.

Chiaboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ¼ pak. gær
  • ¾ dl lunkent vand
  • ¼ dl chiafrø
  • ½ tsk. salt
  • ¼ dl sesamfrø
  • ½ æg
  • ½ dl mandelmel
  • 11 g mandler, hakkede
  • 1 dl fuldkornsrismel

Pynt:

  • chiafrø

Sådan laver du chiaboller

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.

  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.

  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.

  • Kom fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.

  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.

  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.

  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.

TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej. Købes på www.sortofcoal.dk


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background