Glutenfri chiaboller med mandelmel

2 timer
258 kcal

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid.

Chiaboller med mandelmel og sesamfrø.

Chiaboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ¼ pak. gær
  • ¾ dl lunkent vand
  • ¼ dl chiafrø
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ dl sesamfrø
  • ½ æg
  • ½ dl mandelmel
  • 11 g mandler, hakkede
  • 1 dl fuldkornsrismel

Pynt:

  • chiafrø

Sådan laver du chiaboller

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.
  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.
  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.
  • Kom fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.
  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.
  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.
  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.

-

TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej. Købes på www.sortofcoal.dk

TIP! Få flere forslag til low FODMAP-opskrifter.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background