Glutenfri chiaboller med mandelmel

2 timer
258 kcal

Lækre boller med chiafrø og sesam, helt uden gluten! Perfekt til fødselsdage eller som mellemmåltid.

Chiaboller med mandelmel og sesamfrø.

Chiaboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ¼ pak. gær
  • ¾ dl lunkent vand
  • ¼ dl chiafrø
  • ½ tsk. salt
  • ¼ dl sesamfrø
  • ½ æg
  • ½ dl mandelmel
  • 11 g mandler, hakkede
  • 1 dl fuldkornsrismel

Pynt:

  • chiafrø

Sådan laver du chiaboller

  • Rør gæren ud i vandet, og tilsæt så chiafrø og salt.

  • Lad blandingen stå i min. 1 time og gerne natten over.

  • Tilsæt alle ingredienser på nær fuldkornsrismel, og rør rundt.

  • Kom fuldkornsrismelet i lidt efter lidt, mens du rører.

  • Når dejen hænger godt sammen, men stadig er klæg, er den færdig.

  • Lad dejen hæve i 20 min. et lunt sted.

  • Form 9 boller, drys med chiafrø, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.

TIP Lav dine boller sorte med spiseligt kulgranulat fra ”sort of coal”. Brug et brev til en portion dej. Købes på www.sortofcoal.dk