5 glutenfri superbrød
Vi har æltet 5 forskellige brødtyper sammen – nogle mere søde end andre, men fælles for dem alle er, at de er glutenfrie og stadig smager, så fuglene synger!
Vi har æltet 5 forskellige brødtyper sammen – nogle mere søde end andre, men fælles for dem alle er, at de er glutenfrie og stadig smager, så fuglene synger!
Vi kender til hvedemel, rugmel og speltmel. Men lige nu boomer det med nye melsorter, som bare venter på at blive taget i brug.
Gluten er et protein, som findes i korntyper som fx hvede, spelt, rug og byg. I disse år bliver der smidt flere og flere glutenfri produkter i indkøbsvognene i Danmark. Mange mennesker reagerer nemlig negativt på glutenholdige produkter: Deres mave bliver oppustet, de bliver trætte og sløve, og nogle får problemer med fordøjelsen.
Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her. Andre er direkte overfølsomme over for gluten og lider af sygdommen cøliaki, hvor gluten ødelægger slimhinden i tyndtarmen og dermed gør det umuligt at fordøje maden.
Nul gluten er heldigvis ikke ensbetydende med nul brød. Prøv bare vores fem lækre brød og boller – helt ude gluten.
LÆS OGSÅ: Stenalderbrød - opskrift på lækkert brød uden mel