5 glutenfri superbrød

Vi har æltet 5 forskellige brødtyper sammen – nogle mere søde end andre, men fælles for dem alle er, at de er glutenfrie og stadig smager, så fuglene synger!

Glutenfri brød, boller og scones

5 lækre brød og boller helt uden gluten.

Vi kender til hvedemel, rugmel og speltmel. Men lige nu boomer det med nye melsorter, som bare venter på at blive taget i brug.

Hvorfor bage uden gluten?

Gluten er et protein, som findes i korntyper som fx hvede, spelt, rug og byg. I disse år bliver der smidt flere og flere glutenfri pro­dukter i indkøbsvognene i Danmark. Mange mennesker reagerer nemlig negativt på glutenholdige produkter: Deres mave bliver oppustet, de bliver trætte og sløve, og nogle får problemer med fordøjelsen.
Kan du tåle gluten? Tjek symptomerne på glutenallergi her. Andre er direkte overfølsomme over for gluten og lider af sygdommen cøliaki, hvor gluten ødelægger slimhinden i tyndtarmen og dermed gør det umuligt at fordøje maden.

Nul gluten er heldigvis ikke ensbetydende med nul brød. Prøv bare vores fem lækre brød og boller – helt ude gluten.

LÆS OGSÅ: Stenalderbrød - opskrift på lækkert brød uden mel

Du finder vores lækre opskrifter på glutenfri brød her

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background