Kalorietabel for vin

Der ryger en del kalorier ned, når vi nyder et godt glas rødvin. Præcis hvor meget kan du se her i vores kalorietabel.

Kvinde drikker rødvin - hvor mange kalorier?orier

KALORIER I VIN Hvor mange kalorier ryger der egentlig ned, når vi nyder et glas rødvin? Find svarer i vores kalorietabel.

© iStock

Alkoholiske drikke som rødvin har ry for at rumme en masse kalorier, som tit ryger under vores kalorie-radar, fordi de ikke fylder og mætter som "rigtig" mad. Og selvom vin ikke er helt oppe at ringe i toppen af kalorieskalaen, er det alligevel en del kalorier, der sniger sig indenbords, når vi åbner en flaske vin.

Når du drikker et glas rødvin, svarer det i kalorier omtrent til at spise 2,5 stykke flødechokolade.

Al vin indeholder ikke samme mængde kalorier. Det, der især påvirker kalorieindholdet, er mængden af alkohol samt vinens sødme. Jo sødere vin og jo højere alkoholprocent, jo flere kalorier. Fx rummer sød hvidvin en del flere kalorier end tør hvidvin, ligesom de alkoholfrie vine ofte byder på overraskende få kalorier.

BEREGN: Hvor mange kalorier har jeg brug for?

Herunder kan de se Fødevarestyrelsens opgørelse af kalorieindholdet i forskellige typer vin.

Hvis du – ud over kalorierne – også tænker over, hvor mange genstande, du indtager, når du drikker vin, så vær OBS på, at selv om man typisk sidestiller et glas vin med én genstand, så gælder den regel ikke altid.

For det første er der stor forskel på, hvor meget vin vi hælder op og dermed tæller som et glas.

For det andet er der stor forskel på, hvor høj alkoholprocenten er i de forskellige vine.

Regn med, at en flaske vin på 12% (750 ml) indeholder 6 genstande, mens en flaske vin med 14% alkohol indeholder 7 genstande.