Kylling er generelt i den lave ende af kaloriespektret, når det gælder kød. Især det lyse kyllingebryst er ret kalorielet og rummer ca. 155 kalorier pr. 100 gram kyllingekød.
Til sammenligning er der 38 kalorier i gulerod og 545 kalorier i mælkechokolade.
Flest kalorier sparer du, hvis du spiser din kylling uden skind – og hvis du undlader at friturestege din kylling. Herunder kan du se, hvor mange kalorier der er i forskellige kyllingeprodukter, både pr. 100 gram og pr. portion eller styk.
Under tabellen kan du se ekstra ernæringsindhold i de forskellige slags kyllingeprodukter.
Kalorier i kylling
Her kan du se indholdet af både kalorier, protein, kulhydrater, fedt og kostfibre i forskellige kyllingeprodukter. Generelt er der hverken kostfibre eller kulhydrater i ren kylling. Men bearbejdede produkter som fx nuggets kan godt byde på en del kulhydrater.
Kylling med skind, rå
Næringsindhold pr. 100 gram
174 kalorier
0 g kulhydrat
18 g protein
11,3 g fedt
0 g kostfibre
Kyllingekød uden skind, rå
Næringsindhold pr. 100 gram
128 kalorier
0 g kulhydrat
19,3 g protein
5,6 g fedt
0 g kostfibre
Kyllingebryst, rå med skind
Næringsindhold pr. 100 gram
149 kalorier
0 g kulhydrat
21,5 g protein
6,9 g fedt
0 g kostfibre
Kyllingelår, rå med skind
Næringsindhold pr. 100 gram
155 kalorier
0 g kulhydrat
18,7 g protein
8,9 g fedt
0 g kostfibre
Hel kylling (fastfood), grillstegt
Næringsindhold pr. 100 gram
212 kalorier
0 g kulhydrat
28 g protein
11,2 g fedt
0 g kostfibre
Kylling (kød og skind), friturestegt
Næringsindhold pr. 100 gram
260 kalorier
0 g kulhydrat
28,3 g protein
16,3 g fedt
0 g kostfibre
Kyllingebrystfilet, pålæg
Næringsindhold pr. 100 gram
113 kalorier
0,4 g kulhydrat
20,6 g protein
3,2 g fedt
0 g kostfibre
Kyllinge-nuggets, friturestegt
Næringsindhold pr. 100 gram
280 kalorier
19,1 g kulhydrat
14,7 g protein
16,1 g fedt
0 g kostfibre
Kyllingepølse, pålæg
Næringsindhold pr. 100 gram
194 kalorier
1,9 g kulhydrat
12,8 g protein
15 g fedt
0,2 g kostfibre
*Kilde: DTU's fødevaredatabase*