Cæsarsalat med kylling og perlespelt

30 minutter
344 kcal

Når udløbsdatoen ånder dine madrester og indkøbte råvarer i nakken, er det godt med en evakueringsplan. Vi tryller den glemte kylling om til genbrugsguld og giver det nyt liv i cæsarsalat med kylling og perlespelt. Det er minus madspild, easy peasy og super lækkert.

Tallerken med cæsarsalat

TRYL RESTER OM TIL Cæsarsalat med rester af kylling og perlespelt

© wichmann+bendtsen

Cæsarsalat med kylling og perlespelt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 kyllingebrystfileter, stegte eller kogte
  • 1 romainesalat
  • ½ avocado
  • 37 g perlespelt, kogt
  • 25 g parmesan
  • 2 spsk. dressing

Croutoner:

  • 50 g daggammelt brød
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. tørrede krydderurter
  • ¼ tsk. havsalt

Dressing:

  • ½ fed hvidløg
  • 1 spsk. parmesan
  • 1½ spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ spsk. citronsaft
  • ½ tsk. engelsk sauce
  • ½ tsk. sennep
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Skær brødet til croutoner ud i små tern, og vend i olie, knust hvidløg, krydderi og salt.
  • Hæld på en bageplade med bagepapir, og bag i 10-15 min., til de gyldne og sprøde.
  • Hak eller riv hvidløg og parmesan til dressingen helt fint.
  • Rør sammen med de øvrige ingredienser. Smag til.
  • Skær kylling i skiver, og salat og avocado i små stykker. Bland med perlespelt og croutoner. Anret på 4 tallerkener. Pynt emd parmesan i tynde flager, og hæld 1 spsk. dressing på hver portion.

TIP! Kyllingen kan nemt erstattes af en rest bagt laks eller kogte kikærter. Rester af gulerod, porre eller blegselleri fungerer også godt i salaten. I stedet for perlespelt kan du bruge en rest kogt ris, perlebyg, perlerug eller lignende.