Kylling med rodfrugtfritter og dip af sød kartoffel

1 time
458 kcal

Prøv I FORMs version af fritter, der her er lavet på rodfrugter og serveret med verdens bedste dip (hvis vi selv skal sige det)!

Kylling med rodfrugtfritter og dip af sød kartoffel

BRUG DINE RESTER — i denne skønne kyllingeret.

© wichmann+bendtsen

Kylling med rodfrugtfritter og dip af sød kartoffel

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kylling, ca. 1,2 kg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ kvist rosmarin
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 137 g sød kartoffel
  • ½ kg rodfrugter
  • ¼ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ fed hvidløg
  • ½ chili uden kerner
  • Evt. brøndkarse til pynt

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Del kyllingen i kvarter, og krydr med knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Læg i et ovnfast fad, og bag i 50 min.
  • Skræl de søde kartofler, skær dem i mindre stykker, pak ind i folie, og bag med de sidste 30 min. af kyllingens bagetid.
  • Skræl rodfrugterne, og skær dem i lange stave. Vend i olie, salt og peber, og bred ud på en bageplade med bagepapir. Bag med de sidste 20 min. af kyllingens bagetid.
  • Tag kylling og de søde kartofler ud, skru ovnen op på 225 gr., og giv rodfrugterne ca. 10 min. mere, til de er gyldne og sprøde.
  • Blend de søde kartofler med spidskommen, hvidløg og chili, og smag til med salt og peber.
  • Servér kyllingen med fritter og dip, og pynt evt. med lidt frisk brøndkarse.

TIP! Dippen kan også laves med bagt græskar eller rød peberfrugt, hvis du har noget af det tilovers.


Newsletter background