Kanelsneglekage med dadler

2½ timer
178 kcal

En sundere fortolkning af de skønne kanelsnegle, der her serveres i en kageform med fyld af dadler. Prøv I FORMs lækre opskrift.

Springform med kanelsnegle med glasur

Kanelsneglekage med dadler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl vand
  • 4 g gær
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • æg
  • ¼ spsk. flydende honning
  • 41 g hvedemel
  • 8⅓ g grahamsmel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ nip havsalt

Fyld:

  • 20 g medjool-dadler
  • ¼ dl vand
  • ⅓ tsk. kanel

Topping:

  • 13 g flødeost light
  • ⅓ spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • ⅓ tsk. akaciehonning
  • ¼ økocitron, skallen

Sådan gør du

  • Lun mælk og vand i en lille kasserolle, til det er lunkent.
  • Kom i en skål, og opløs gæren i væsken. Tilsæt olie, det ene af æggene og honning. Bland godt sammen.
  • Kom mel, kardemomme og salt i, og ælt i 5 min.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Fjern sten fra dadlerne, og blend dem med vand og kanel.
  • Rul dejen ud til bagepladestørrelse. Smør med daddelblandingen, og rul dejen sammen til en pølse. Skær i 12 stykker.
  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft. Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir, og lad efterhæve i 30 min.
  • Pensl kagen med et sammenpisket æg, og bag i 25 min. Køl af.
  • Bland alle ingredienser til toppingen, og smør på de afkølede snegle.

TIP! De sunde kanelsnegle kan nemt fryses, hvis du ikke putter topping på. Lun et par minutter i mikroovn.