Kanelsneglekage med dadler

2½ timer
178 kcal

En sundere fortolkning af de skønne kanelsnegle, der her serveres i en kageform med fyld af dadler. Prøv I FORMs lækre opskrift.

Springform med kanelsnegle med glasur

Kanelsneglekage med dadler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl vand
  • 4 g gær
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • æg
  • ¼ spsk. flydende honning
  • 41 g hvedemel
  • 8⅓ g grahamsmel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ nip havsalt

Fyld:

  • 20 g medjool-dadler
  • ¼ dl vand
  • ⅓ tsk. kanel

Topping:

  • 13 g flødeost light
  • ⅓ spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • ⅓ tsk. akaciehonning
  • ¼ økocitron, skallen

Sådan gør du

  • Lun mælk og vand i en lille kasserolle, til det er lunkent.
  • Kom i en skål, og opløs gæren i væsken. Tilsæt olie, det ene af æggene og honning. Bland godt sammen.
  • Kom mel, kardemomme og salt i, og ælt i 5 min.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Fjern sten fra dadlerne, og blend dem med vand og kanel.
  • Rul dejen ud til bagepladestørrelse. Smør med daddelblandingen, og rul dejen sammen til en pølse. Skær i 12 stykker.
  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft. Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir, og lad efterhæve i 30 min.
  • Pensl kagen med et sammenpisket æg, og bag i 25 min. Køl af.
  • Bland alle ingredienser til toppingen, og smør på de afkølede snegle.

TIP! De sunde kanelsnegle kan nemt fryses, hvis du ikke putter topping på. Lun et par minutter i mikroovn.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background