Kanelsneglekage med dadler

2½ timer
178 kcal

En sundere fortolkning af de skønne kanelsnegle, der her serveres i en kageform med fyld af dadler. Prøv I FORMs lækre opskrift.

Springform med kanelsnegle med glasur

Kanelsneglekage med dadler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ¼ dl mælk
  • ¼ dl vand
  • 4 g gær
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • æg
  • ¼ spsk. flydende honning
  • 41 g hvedemel
  • 8⅓ g grahamsmel
  • ¼ tsk. kardemomme
  • ¼ nip havsalt

Fyld:

  • 20 g medjool-dadler
  • ¼ dl vand
  • ⅓ tsk. kanel

Topping:

  • 13 g flødeost light
  • ⅓ spsk. græsk yoghurt, 2 %
  • ⅓ tsk. akaciehonning
  • ¼ økocitron, skallen

Sådan gør du

  • Lun mælk og vand i en lille kasserolle, til det er lunkent.
  • Kom i en skål, og opløs gæren i væsken. Tilsæt olie, det ene af æggene og honning. Bland godt sammen.
  • Kom mel, kardemomme og salt i, og ælt i 5 min.
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
  • Fjern sten fra dadlerne, og blend dem med vand og kanel.
  • Rul dejen ud til bagepladestørrelse. Smør med daddelblandingen, og rul dejen sammen til en pølse. Skær i 12 stykker.
  • Tænd ovnen på 180 gr. varmluft. Kom sneglene i en springform beklædt med bagepapir, og lad efterhæve i 30 min.
  • Pensl kagen med et sammenpisket æg, og bag i 25 min. Køl af.
  • Bland alle ingredienser til toppingen, og smør på de afkølede snegle.

TIP! De sunde kanelsnegle kan nemt fryses, hvis du ikke putter topping på. Lun et par minutter i mikroovn.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background