Lad din grillaften gå helt i fisk

2,5 timer

Fisk er lækkert og supernemt at grille – og så sparer du masser af kalorier i forhold til de store bøffer og fede pølser.

Grillet, marineret makrel med fennikel

2,5 timer
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl æblemost
  • 1 tsk. salt
  • 150 g friske tomater
  • Masser af friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Alt blendes, og opbevares på køl.

  • Læg makrelfileterne (Brug friske, halve makrelfileter fra fiskehandleren), i marinade – i minimum to timer.

  • Pensl makrellerne med lidt olie, og læg dem med skindsiden nedad på en meget varm rist, som du forinden har smurt med lidt olie.

  • Grill i ca. 2-4 min., til der er tydelige grillstriber.

  • Normalt vil en filet få nok ved at blive grillet på skindsiden, men er det en tyk filet, så vend den hurtigt.

Fennikel

  • Snit de grønne stængler og de dildagtige toppe, og sæt til side.
  • Kog fennikelknolden halvvejs mør i vand, ca. 5 min.
  • Skær den i både, grill i ca. 1 min. på hver side, og vend med de snittede toppe og et par dråber olie og citronsaft.

Kammuslinger på rosmarinspyd og timian-dressing

5 minutter
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

Kammuslinger

  • Sæt kammuslinger på rosmaringrene,alternativt grillspyd, og pensl med olie.
  • Grill dem ca. 1 min. på hver side. Giv endelig ikke kammuslinger for meget, da de så bliver gummiagtige.

Timian-dressing

  • Rør skyr med frisk timian og revet citronskal – smag til med havsalt og kværnet peber.