Lad din grillaften gå helt i fisk

2,5 timer

Fisk er lækkert og supernemt at grille – og så sparer du masser af kalorier i forhold til de store bøffer og fede pølser.

Grillet, marineret makrel med fennikel

2,5 timer
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl æblemost
  • 1 tsk. salt
  • 150 g friske tomater
  • Masser af friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Alt blendes, og opbevares på køl.

  • Læg makrelfileterne (Brug friske, halve makrelfileter fra fiskehandleren), i marinade – i minimum to timer.

  • Pensl makrellerne med lidt olie, og læg dem med skindsiden nedad på en meget varm rist, som du forinden har smurt med lidt olie.

  • Grill i ca. 2-4 min., til der er tydelige grillstriber.

  • Normalt vil en filet få nok ved at blive grillet på skindsiden, men er det en tyk filet, så vend den hurtigt.

Fennikel

  • Snit de grønne stængler og de dildagtige toppe, og sæt til side.
  • Kog fennikelknolden halvvejs mør i vand, ca. 5 min.
  • Skær den i både, grill i ca. 1 min. på hver side, og vend med de snittede toppe og et par dråber olie og citronsaft.

Kammuslinger på rosmarinspyd og timian-dressing

5 minutter
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

Kammuslinger

  • Sæt kammuslinger på rosmaringrene,alternativt grillspyd, og pensl med olie.
  • Grill dem ca. 1 min. på hver side. Giv endelig ikke kammuslinger for meget, da de så bliver gummiagtige.

Timian-dressing

  • Rør skyr med frisk timian og revet citronskal – smag til med havsalt og kværnet peber.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background