Lad din grillaften gå helt i fisk

Fisk er lækkert og supernemt at grille – og så sparer du masser af kalorier i forhold til de store bøffer og fede pølser.

18. august 2016 af Meyers Madhus

Grillet, marineret makrel med fennikel

Marinade

2 dl æblemost
1 tsk. salt
150 g friske tomater
Masser af friskkværnet peber

  • Alt blendes, og opbevares på køl.
  • Læg makrelfileterne (Brug friske, halve makrelfileter fra fiskehandleren), i marinade – i minimum to timer.
  • Pensl makrellerne med lidt olie, og læg dem med skindsiden nedad på en meget varm rist, som du forinden har smurt med lidt olie.
  • Grill i ca. 2-4 min., til der er tydelige grillstriber.
  • Normalt vil en filet få nok ved at blive grillet på skindsiden, men er det en tyk filet, så vend den hurtigt.


Fennikel

  • Snit de grønne stængler og de dildagtige toppe, og sæt til side.
  • Kog fennikelknolden halvvejs mør i vand, ca. 5 min.
  • Skær den i både, grill i ca. 1 min. på hver side, og vend med de snittede toppe og et par dråber olie og citronsaft.


Kammuslinger på Rosmarinspyd og timian-dressing

Kammuslinger

  • Sæt kammuslinger på rosmaringrene,alternativt grillspyd, og pensl med olie.
  • Grill dem ca. 1 min. på hver side.
  • Giv endelig ikke kammuslinger for meget, da de så bliver gummiagtige.


Timian-dressing

  • Rør skyr med frisk timian og revet citronskal – smag til med havsalt og kværnet peber.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: