Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.
Sådan opdaterer du din browserKokosolie er i fast form på vores breddegrader – men er flydende i troperne.
Kokosolie består hovedsageligt af mættede fedtsyrer, som kan hæve indholdet af skadelig kolesterol i dit blod. Sundhedsmyndighederne anbefaler, at vi generelt sænker indtaget af mættet fedt, da vi allerede får rigeligt af det – primært gennem animalsk fedt. Derfor skal du spise kokosolie med måde.
Sundhedsmæssigt er der ingen grund til at vælge kokosolie til, da den i modsætning til olier med mange umættede fedtsyrer (fx olivenolie og rapsolie) ikke gør noget godt for vores sundhed.
Kokosolie er tidligere blevet rost for sine gode stegeegenskaber, men faktisk er rapsolie og olivenolie også bedre at stege i. Så vælg kokosolien på grund af smagen, men kun en gang imellem.
Brug kokosolie til at smøre på din vintertørre hud eller til at stege i, hvis du laver retter, hvor kokosolies let søde kokossmag passer godt – fx orientalske retter eller pandekager.
Olien presses fra kokosnøddernes tørrede frøhvide. Kokosolies smeltepunkt gør det flydende i troperne, men fast på vores nordlige breddegrader.
Køb den klare uraffinerede olie med let sødlig kokossmag, hvis den skal bruges til madlavning.
Få de bedste tips til din træning, de lækreste opskrifter og den nyeste viden om sundhed.
LIGE NU: Få 6 gratis hjemmetrænings-programmer, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev. Glæd dig til at komme i topform og booste din forbrænding med verdens bedste øvelser!
Ja tak, jeg vil gerne modtage I FORMs nyhedsbrev med spændende
artikler samt markedsføring om I FORM via e-mail.
Du kan til enhver tid afmelde dig igen. Læs mere