Kokosnød

En moden kokosnød kan være en vanskelig nød at knække, men skulle det alligevel lykkes, gemmer den på det blødeste hvide kokoskød lige til at spise.

Derfor skal du bruge kokosnødder

Kokosnødder er rige på fedt og kostfibre. Samtidig indeholder den eksotiske nød vitaminer og mineraler som B-vitaminer, C-vitamin, folsyre, kalium, jern og det eftertragtede selen.

Vitaminindholdet er større i den friske nød end i de forarbejdede produkter som kokosmel og kokossukker.

Sådan bruger du kokosnødder

Hvis du har fat i en af de unge grønne nødder, så skær hul i toppen, og stik et sugerør i, så har du det eftertragtede kokosvand! Den unge kokosnøds kød er blødt og sødt og kan spises som sorbet.

Står du med en af de velkendte brune be­hårede fætre, flækkes den bedst med hammer eller sav. Kokos–kødet kan spises som snack, i frugtsalat og i varme retter.

Det er der gjort ved kokosnødder

Den umodne kokosnød er en stor grøn stenfrugt med kokosvand og blødt hvidt kød. Den mere velkendte bruge kokosnød er færdigmodnet.

Inde i denne nød finder du frøhviden (kokoskødet) og saft (ikke at forveksle med det hippe kokosvand).

Det skal du holde øje med, når du køber kokosnødder

Unge grønne kokosnødder kan du være heldig at finde hos asiatiske købmænd.

Den brune nød kan derimod købes i de fleste supermarkeder. Den skal føles tung, når du løfter den, og når du ryster den, skal det skvulpe, da den ellers kan være for gammel. Nødden skal være helt fri for revner, for ellers kan den være sur.