Kokossukker

Selvom der er ligeså mange kalorier i kokossukker som i almindeligt sukker, påvirker det ikke vores blodsukker lige så kraftigt. Se her, hvad kokossukker er og hvordan du bruger det.

Kokossukker

Sådan skal du bruge kokossukker

Kokossukker indeholder lige så mange kalorier som alt muligt andet sukker, men kokossukker indeholder også en lille smule mineraler som kalium, magnesium og jern. Så de kalorier, du får gennem kokossukkeret er ikke helt tomme.

Er du diabetiker kan det være værd at bemærke at kokossukker – lidt ligesom honning – har et lavere glykæmisk indeks end almindeligt sukker. Det vil sige, at dit blodsukker ikke bliver sendt helt så meget i vejret, når du spiser kokossukker, som hvis du spiser almindeligt hvidt sukker. Er du sund og rask, behøver du ikke bekymre dig om dit blodsukker, for det er din krop dygtig til selv at regulere.

Her kan du bruge du kokossukker

Kokossukker smager lidt mere karamelliseret end almindeligt sukker. Du kan bruge det, fuldstændig som du plejer at bruge almindeligt sukker – fx i kager, desserter og konfekt.

Det er der gjort ved kokossukker

Kokossukker er nektar fra kokos­palmens blomster. Nektaren tappes og koges ind.

Det skal du holde øje med, når du køber kokossukker

Kokossukker kan købes i helsekostbutikker og i Matas. Det kan godt betale sig at sammenligne priser, for kokossukker kan være en hamper affære.

LÆS OGSÅ: Kombucha te er trendy, men er det også sundt?