Du kan roligt tage en ekstra portion dessert...

Regnbue-rawkage med rødbede og græskar

Dessert i regnbuens farver behøver ikke komme fra et syntetisk is-bæger. Her er opskriften på en sund regnbue-rawkage med rødbeder og græskar som fyld.

Regnbue-rawkage

16 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 2 timer - Frysetid: 1 time

INGREDIENSER

Bund

200 g bagte hasselnødder

12 friske dadler (husk at tage stenene ud)

2 spsk. kakaopulver

1 knsp. salt

½ tsk. vaniljepulver

Gul ostecreme

500 g mascarpone

70 g smeltet kokosolie

2 spsk. skyr

1/8 tsk. stevia

½ tsk. vaniljepulver

80 g hokkaido-græskar (kød)

Lyserød ostecreme

150 g af ostecremen (inden hokkaido kommer i!)

2 spsk. skyr

1 tsk. rødbedekrystaller (Rødbedekrystaller er lavet af vakuumtørret rødbedesaft, de forhandles hos Matas eller kan købes på nettet)

Pynt

Evt. frysetørrede og friske bær samt rødbedekrystaller

Sådan gør du

  • Put hasselnødder og kakao i en foodprocessor. Hak begge dele i små stykker. Kom herefter resten af ingredienserne i, og lad det køre sammen til en ensartet masse.
  • Tryk dejen ens­artet ud i en lille springform.

Gul ostecreme

  • Bag hokkaido-græskarret i 35-40 min. ved 200 grader i ovnen. Tag kødet ud med en ske, og afkøl det.
  • Put mascarpone, skyr, stevia og vaniljepulver i foodprocessoren, og bland det til en ensartet masse. Tilsæt den smeltede kokosolie.
  • Tag 150 g af cremen, og sæt den til side til det lyserøde lag.
  • Blend herefter græskarret sammen med resten af ostecremen.
  • Hæld cremen over daddelbunden, og sæt springformen i fryseren.
  • Imens laver du det lyserøde rødebedelag.

Lyserød ostecreme

  • Hæld de 150 g ostecreme op i blenderen. Tilsæt skyr samt rødbedekrystaller, og blend det sammen.
  • Når spring­formen med daddelbund og det gule lag har været i fryseren i minimum 10 min., tages den ud, og rødbedecremen hældes over.
  • Sæt hele kagen i fryseren i 1-2 timer, tag den ud, sæt den i køleskabet, og lad den stå minimum 1 time inden servering.
  • Kagen kan fryses igen, hvis der er en rest tilbage.

næringsindhold pr. person

Energi: 286 kcal

Protein: 4,25 g

Fedt: 25 g

Kulhydrat: 12,4 g

Kostfibre: 1,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: