Regnbue-rawkage med rødbede og græskar

2 timer
286 kcal

Dessert i regnbuens farver behøver ikke komme fra et syntetisk is-bæger. Her er opskriften på en sund regnbue-rawkage med rødbeder og græskar som fyld.

Du kan roligt tage en ekstra portion dessert...

Regnbue-rawkage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund

  • 25 g bagte hasselnødder
  • friske dadler (husk at tage stenene ud)
  • ¼ spsk. kakaopulver
  • ¼ skvis salt
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Gul ostecreme

  • 62 g mascarpone
  • 8¾ g smeltet kokosolie
  • ¼ spsk. skyr
  • ¼ skvis stevia
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 10 g hokkaido-græskar (kød)

Lyserød ostecreme

  • 18 g af ostecremen (inden hokkaido kommer i!)
  • ¼ spsk. skyr
  • ¼ tsk. rødbedekrystaller (Rødbedekrystaller er lavet af vakuumtørret rødbedesaft, de forhandles hos Matas eller kan købes på nettet)

Pynt

  • Evt. frysetørrede og friske bær samt rødbedekrystaller

Sådan gør du

  • Put hasselnødder og kakao i en foodprocessor. Hak begge dele i små stykker. Kom herefter resten af ingredienserne i, og lad det køre sammen til en ensartet masse.

  • Tryk dejen ens­artet ud i en lille springform.

Gul ostecreme

  • Bag hokkaido-græskarret i 35-40 min. ved 200 grader i ovnen. Tag kødet ud med en ske, og afkøl det.

  • Put mascarpone, skyr, stevia og vaniljepulver i foodprocessoren, og bland det til en ensartet masse. Tilsæt den smeltede kokosolie.

  • Tag 150 g af cremen, og sæt den til side til det lyserøde lag.

  • Blend herefter græskarret sammen med resten af ostecremen.

  • Hæld cremen over daddelbunden, og sæt springformen i fryseren.

  • Imens laver du det lyserøde rødebedelag.

Lyserød ostecreme

  • Hæld de 150 g ostecreme op i blenderen. Tilsæt skyr samt rødbedekrystaller, og blend det sammen.

  • Når spring­formen med daddelbund og det gule lag har været i fryseren i minimum 10 min., tages den ud, og rødbedecremen hældes over.

  • Sæt hele kagen i fryseren i 1-2 timer, tag den ud, sæt den i køleskabet, og lad den stå minimum 1 time inden servering.

  • Kagen kan fryses igen, hvis der er en rest tilbage.