19 små kneb til en sundere tallerken
Tjek vores – og forskernes – bedste tricks til, hvordan du enten spiser lidt mindre eller foretager lidt sundere valg, når du og din familie sidder ved spisebordet.
Tjek vores – og forskernes – bedste tricks til, hvordan du enten spiser lidt mindre eller foretager lidt sundere valg, når du og din familie sidder ved spisebordet.
Kald det nudging, kald det snyd, kald det manipulation – men fakta er, at du ved at ændre nogle små ting omkring dine måltider ved spisebordet kan komme til at spise både lidt sundere og lidt mindre.
Vi har her samlet 19 tips – mange af dem forskningsbaserede – der alle trækker i den retning.
Det handler især om at gøre de sunde valg nemme og tilgængelige og at spise langsommere, så du hurtigere bliver mæt og dermed spiser mindre.
Test dem selv, og se, om de ikke også virker på dig.
– ellers risikerer du, at kød, kartofler, pasta eller ris optager al pladsen, inden du når til det grønne.
Aftal med dig selv, at minimum halvdelen af din tallerken skal være dækket med grønt.
Mens grøntsagerne er velkomne på bordet, så lad gryderne blive i køkkenet. Når maden er ude af syne, bliver du ikke fristet til at snuppe en portion mere.
Og er du lidt mere sulten, står grøntsagerne lige foran dig.