Lisa fulgte I FORM's gå-program i 4 uger: "Gåturene har givet mig meget mere energi"

Masser af overskud, bedre humør, færre rygsmerter, mindre sukkertrang og løsere bukser har været gevinsten for Lisa Bellamy efter at have testet I FORMs gå-program i fire uger. Her kan du læse om Lisas positive oplevelser i forbindelse med programmet og få hendes bedste råd.

Kvinde går

KAN 4 UGERS GANG ÆNDRE NOGET? Vores testperson, Lisa, har fulgt I FORMs gå-program i fire uger. Se resultatet her

© Jakob Helbig

Masser af fordele ved gang

Dét der med motion har aldrig rigtigt haft høj prioritet for 39-årige Lisa. Som pædagog har hun ganske vist ikke et stillesiddende arbejde, men i fritiden har det været småt med sveddryppende træning. Lisa ville dog gerne i gang og lod sig lokke til at teste I FORMs gå-program, og efter fire uger med daglige gåture er motionen kommet for at blive.

– Det bedste ved dette forløb har været, at jeg nu har fundet en træningsform, som fungerer for mig, og som jeg vil bruge fremadrettet. Det føles så godt i kroppen, at jeg nu gør dette for mig selv, siger Lisa, der også har fået en uventet sidegevinst:

– En helt fantastisk ting er, at gåturene har hjulpet min lænd og ryg. Jeg har brugt en sømmåtte næsten hver dag i fem år for at afhjælpe smerter i ryggen, og nu behøver jeg kun at bruge den en gang om ugen.

Få fat i I FORMs gå-program HER

Hvad har været den største udfordring?

– At komme i gang var det sværeste, og så det, at man skal være tålmodig. Jeg var vildt spændt på at se resultater, men der gik nogle uger, før der skete noget på centimeterbåndet og vægten. Jeg kunne godt mærke forskel, men begyndte faktisk at tvivle på, om jeg overhovedet ville opnå synlige resultater. Men så kom de pludselig, og det var supermotiverende.

Hvordan har du ellers motiveret dig selv i de fire uger?

– Jeg har brugt pulsur på alle mine ture, og det har virkelig været en god motivationsfaktor for mig. Og så har jeg lavet en musikliste, der hedder “I can do it”, som jeg hører hver eneste gang, jeg går. Det er så fedt at have et godt beat at gå til. Det ville slet ikke have været det samme at gå uden.

Hvordan har motionen påvirket dig psykisk?

– Gåturene har haft stor indflydelse på mit humør. Hvis jeg en dag har været i lidt dårligt humør, har det helt klart hjulpet at komme af sted. Generelt er jeg blevet mere glad og har fået MEGET mere energi og overskud. Især gav de hårde træningsdage mig et kæmpe løft. Selvom træningen tager tid, har den faktisk givet mig mere tid, fordi jeg har været mere frisk om aftenen. Før hang jeg tidligt med hovedet og kunne ikke rumme for meget snak, og det har ændret sig. Jeg har heller ikke haft helt den samme trang til søde sager – det skete efter et par uger.

Har du fået andre nye vaner under forløbet?

– Jeg har haft meget fokus på at få så mange skridt som muligt ind på kontoen i løbet af dagen, så på jobbet har jeg været hurtig til at melde mig, hvis der skulle hentes et eller andet. Jeg har også sat mit forbrug af sodavand ned. Før drak jeg ofte en halv liter sodavand efter arbejde, men nu tager jeg en halv liter danskvand med citrus. Samtidig har det også smittet af på mine kostvaner. Jeg er begyndt at spise mere salat og har i det hele taget brugt tid på at lave sundere mad.

Er der noget, der har overrasket dig undervejs?

– Faktisk gik der ikke længe, før jeg fik hængerøv i mine bukser, og det blev jeg overrasket over. Men den største overraskelse er nok, at jeg gik fra “bare” at ville gennemføre de fire uger til, at det nu skal være min nye livsstil. Den havde jeg ikke set komme. Det har også overrasket mig, at jeg kan træne effektivt uden at overanstrenge mig. Jeg har dårlige erfaringer med at træne i fitnesscenter, men dette program forstår jeg, og så har det været super at træne udendørs.

LÆS OGSÅ: Alle kan gå, men alligevel er der en lang række tricks, som kan gøre dine gåture både nemmere, mere effektive og behagelige. Du får hele 10 af dem HER.

Lisas forvandling

På kun fire uger er Lisa både blevet hurtigere, slankere og gladere. Se i skemaet, hvilke fysiske ændringer der skete hos Lisa.

Lisas 4 gode råd om programmet

  • Vær tålmodig. Resultaterne skal nok komme.

  • Se turene som alenetid, hvor du gør noget godt for dig selv.

  • Planlæg din træning dagen før. Læg fx træningstøjet frem, så det ligger klart, når du kommer hjem fra job.

  • Husk at rose dig selv efter hver eneste tur.

Få fat i gå-programmet HER