Båd med brystpres

En genial øvelse for kernemuskulaturen og ikke mindst balancen, der også styrker bryst og skuldre - her kan man da tale om båd med brystpres som en superøvelse, der træner flere kropsdele samtidig.

Kvinde laver båd med brystpres

SUPERØVELSEN - båd med brystpres

© Jakob Helbig

Her får du en genial øvelse for kernemuskulaturen og ikke mindst balancen. Du skal for alvor arbejde på din stabilitet for at kunne holde ryggen ret og benene løftet, samtidig med at du presser håndvægten ud fra kroppen. Du styrker desuden bryst og skuldre, når du laver selve brystpresset.

2 trin til både med brystpres

Kvinde laver båd med brystpres
© Jakob Helbig

Sid ned med bøjede ben og en håndvægt i begge hænder foran brystet. Løft så benene et stykke op fra jorden, læn dig bagover med overkroppen, og find balancen. Det er vigtigt, at du spænder godt i maven og retter ryggen så godt, du kan. Du må ikke krumme i ryggen. Tænk over at skyde brystet frem og op.

Kvinde laver båd med brystpres
© Jakob Helbig

Lav så brystpresset ved at skubbe håndvægten op i luften, indtil armene er strakte. Bevægelsen udføres roligt og kontrolleret. Håndvægten skal løftes lidt højere op end dit hoved. Mærk efter, at du bruger brystmusklerne, når du skubber håndvægten ud fra kroppen, og at du hele tiden holder kroppen stabil og maven godt spændt. Sænk håndvægten igen, og gentag.

  Sund hele sommeren med I FORM!

  I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
  Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

  Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

  TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

  Newsletter background