Superøvelser: Træn to kropsdele på en gang

Hvorfor nøjes med at styrke en enkelt kropsdel, når du kan styrke flere samtidig? Det hjælper vi dig til her med seks geniale øvelser, som effektivt afkorter din træningstid ved at slå to fluer med ét smæk. Lav dem sammen eller hver for sig, og se frem til en markant øget muskelmasse og synlige resultater i spejlet.

Kvinde løfter håndvægt med en arm

SLÅ TO FLUER MED ET SMÆK – med disse superøvelser træner du nemlig flere kropsdele på en gang!

© Jakob Helbig

Sådan træner du

Du kan sagtens lave de seks øvelser i træk og dermed få en træning, som kommer hele kroppen rundt. Men du kan også bruge øvelserne mere frit og fx tilføje en eller flere til din sædvanlige rutine eller blot lave et par stykker ad gangen, når tiden er knap. Her er et par forslag til, hvordan du kan sammensætte enkelte af øvelserne til små, effektive træninger for hele kroppen, som blot tager ti minutters tid.

Opvarmning

Inden du går i krig med øvelserne, er det en god idé at varme musklerne op og forberede dem til strabadserne. Start fx med let løb på stedet og armsvingninger, som giver dig en grundvarme i kroppen, og kombinér så dette med 3-4 dynamiske stræk, som varmer de enkelte muskler op.

Find inspiration til opvarmning her.

Herunder får du en grundig indføring i seks øvelser, som styrker flere muskelgrupper på én gang og dermed optimerer din træningstid. De kræver to håndvægte – mere skal du ikke bruge for at gå i krig. Du kan desuden være med uanset træningsniveau, da du også får alternative forslag til, hvordan du gør hver øvelse lettere eller sværere.