Halv burpee med jump lunges

Med en kombination af kongeøvelsen burpee og de hoppende lunges, får du styrketræning med høj puls, der både booster konditionen samt særlígt sætter fokus på bagdelen. En vaskeægte superøvelse med smæk i!

Kvinde laver halv burpee med jump lunges

SUPERØVELSEN - halv burpee med jump lunges

© Jakob Helbig

Burpee er kongeøvelsen, når du gerne vil kombinere styrketræningen med tårnhøj puls, som booster konditionen. Du træner særligt arme, baller og kernemuskulatur, men i denne version får du også for alvor fat i for- og baglår og endnu mere bagdel, når du tilføjer de hoppende lunges. Altså en helkropsøvelse med smæk for skillingen!

5 trin til halv burpee med jump lunges

Kvinde står
© Jakob Helbig

Stå almindeligt oprejst, spænd i maven, og kig fremad.

Kvinde laver burpee
© Jakob Helbig

Bøj i knæene, sæt begge hænder i jorden foran dig, og hop bagud med begge fødder, så du ender i en planke på strakte arme.

Kvinde laver burpee
© Jakob Helbig

Hop så frem med benene igen, og hop videre op til oprejst position.

Kvinde laver jump lunges
© Jakob Helbig

Så snart du er oppe, fortsætter du direkte ud i jump lunges: I en hoppende bevægelse træder du et stort skridt bagud med den ene fod og sænker knæet ned, så det næsten rører jorden. Forreste knæ ender samtidig i 90-graders vinkel.

Når du skal op fra lungepositionen, er det vigtigt, at du lader forreste ben gøre arbejdet. Det bagerste skal blot fungere som støtte.

Kvinde laver jump lunges
© Jakob Helbig

Hop så direkte over i en lunge med modsatte ben bagerst. Bøj hele tiden let i knæene, og hold ryggen så ret som muligt. Hop tilbage til startpositionen, og fortsæt ned i en ny burpee.