Squat med rotation og skulderpres

Træn ben og baller med øvelsen squat med rotation og skulderpres! En øvelse, der kun kræver håndvægte og dig selv for at nå i mål. Den perfekte øvelse til både stuegulvet og fitnesscenteret!

Kvinde laver squat

SUPERØVELSEN - squat med rotation og skulderpres.

© Jakob Helbig

Denne øvelse giver dig stort set hele pakken! Du rammer ben og baller, når du squatter ned, mens især skuldrene bliver sat på prøve, når du presser håndvægtene op. Som ekstra bonus styrker du alle de stabiliserende muskler i maven og ryggen og udfordrer også balancen og koordinationsevnen.

3 trin til squat med rotation og skulderpres

Kvinde holder håndvægte
© Jakob Helbig

Stå med hoftebreddes afstand mellem benene, og lad tæerne pege lidt ud til siden. Hold en håndvægt i hver hånd med bøjede arme, og lad dem hvile let på hver skulder. Spænd i maven, løft brystkassen opad, og kig lige frem.

Kvinde laver squat med håndvægte
© Jakob Helbig

Sænk så bagdelen nedad i et kontrolleret tempo, indtil knæene er i mindst 90- graders vinkel – og evt. længere ned, hvis du kan. Når du skubber dig op igen, er det vigtigt, at knæene peger lidt ud til siden i samme retning som tæerne. Pres knæene ud til siden på vej op. Så rammer du for alvor bagdelen og ydersiden af lårene.

Kvinde med håndvægte
© Jakob Helbig

Så snart du er i oprejst position, roterer du højre hofte og ben samt overkroppen over mod venstre side, samtidig med at du presser højre arm op i luften, indtil den er strakt. Sænk armen kontrolleret igen, mens du roterer tilbage til startpositionen og fortsætter direkte ned i den næste squat. Når du er oppe igen, roterer du til modsatte side og laver skulderpres med modsatte arm. Spænd godt op i maven og ryggen, mens du roterer kroppen.