Push-up med roning

Den perfekte øvelse til at ælte hele overkroppen igennem - kombinationen af push-up og roning styrker nemlig både arme, skuldre, bryst og ryg. Sæt igang!

Kvinde laver øvelsen push-up med roning

SUPERØVELSEN - push-up med roning.

© Jakob Helbig

Hvis du virkelig vil ælte overkroppen godt igennem, er denne øvelse perfekt. En push-up styrker hele området omkring armene, skuldrene og brystet, mens roningen tager sig af musklerne omme bagpå i hele øverste del af ryggen. Når du laver de to øvelser i kombination, styrker du samtidig evnen til at holde kropskernen stabil og ubevægelig, hvilket er vigtigt i mange øvelser.

3 trin til push-up med roning

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Stå i planke på strakte arme med en vægt i hver hånd – dvs. så du hviler på håndvægtene. Hav benene let spredt og hænderne i skulderbreddes afstand. Sørg for, at kroppen er helt strakt fra hoved til bagdel.

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Sænk så kroppen kontrolleret ned mod jorden ved at bøje i albuerne, mens du holder dem tæt ind mod kroppen. Kom så langt ned, at hagen næsten rører jorden. Pres dig op til startpositionen igen. Det er vigtigt, at du ikke svajer i ryggen eller stritter for meget med bagdelen.

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Løft så den ene håndvægt ved at trække overarmen op, mens du holder den tæt ind mod kroppen. Sænk igen, og lav endnu en push-up, før du løfter modsatte håndvægt. Fokusér på mindst mulig rotation i kroppen. Det kræver spænd i maven – og evt. mere afstand mellem fødderne.

  Nu er det blevet lettere at leve sundt!

  I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
  Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

  Lige nu: Resten af året gratis


  Newsletter background