Push-up med roning

Den perfekte øvelse til at ælte hele overkroppen igennem - kombinationen af push-up og roning styrker nemlig både arme, skuldre, bryst og ryg. Sæt igang!

Kvinde laver øvelsen push-up med roning

SUPERØVELSEN - push-up med roning.

© Jakob Helbig

Hvis du virkelig vil ælte overkroppen godt igennem, er denne øvelse perfekt. En push-up styrker hele området omkring armene, skuldrene og brystet, mens roningen tager sig af musklerne omme bagpå i hele øverste del af ryggen. Når du laver de to øvelser i kombination, styrker du samtidig evnen til at holde kropskernen stabil og ubevægelig, hvilket er vigtigt i mange øvelser.

3 trin til push-up med roning

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Stå i planke på strakte arme med en vægt i hver hånd – dvs. så du hviler på håndvægtene. Hav benene let spredt og hænderne i skulderbreddes afstand. Sørg for, at kroppen er helt strakt fra hoved til bagdel.

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Sænk så kroppen kontrolleret ned mod jorden ved at bøje i albuerne, mens du holder dem tæt ind mod kroppen. Kom så langt ned, at hagen næsten rører jorden. Pres dig op til startpositionen igen. Det er vigtigt, at du ikke svajer i ryggen eller stritter for meget med bagdelen.

Kvinde laver øvelsen push-up med roning
© Jakob Helbig

Løft så den ene håndvægt ved at trække overarmen op, mens du holder den tæt ind mod kroppen. Sænk igen, og lav endnu en push-up, før du løfter modsatte håndvægt. Fokusér på mindst mulig rotation i kroppen. Det kræver spænd i maven – og evt. mere afstand mellem fødderne.

  Sund hele sommeren med I FORM!

  I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
  Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

  Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

  TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

  Newsletter background