Dødløft med roning

Dødløft med roning er en øvelse, der slår to fluer med et smæk, og både styrker overkroppen og underkroppen. Giv øvelsen et skud, og vi kan forsikrer dig om, at du ville kunne mærke det i både baglår, bagdel, den nederste del af ryggen og i dine biceps.

Kvinde laver dødløft med roning

SUPERØVELSEN - dødløft med roning.

© Jakob Helbig

Du styrker både overkroppen og underkroppen supereffektivt, når du blander dødløft med roning. Det er særligt bagsiden af lårene, bagdelen og nederste del af ryggen, som arbejder i dødløft, mens roningen går lige i øverste del af ryggen samt dine biceps.

3 trin til dødløft med roning

Kvinder står med håndvægte
© Jakob Helbig

Stå med hoftebreddes afstand mellem benene og en håndvægt i hver hånd. Lad tæerne pege lidt ud til siden, spænd i maven, løft brystkassen opad, og kig lige frem.

Kvinde med håndvægte
© Jakob Helbig

Sænk håndvægtene ned mod gulvet ved at bøje i benene og skubbe bagdelen bagud. Hold ryggen ret, og tænk over, at det er brystet, som skal ned mod jorden, og ikke skuldrene. De skal holdes i samme position gennem hele øvelsen. Sænk vægtene så langt ned, du kan, men stop, når du føler, at du ikke længere kan holde spændet i ryggen.

Kvinde med håndvægte
© Jakob Helbig

Når håndvægtene er sænket ned til ca. lidt under knæene, laver du ro-bevægelsen ved at løfte håndvægtene op mod hofterne. Fokusér på, at bevægelsen kommer fra skulderbladene og ikke bare albuerne. Du skal netop have fornemmelsen af, at skulderbladene samler sig på ryggen, og derfor er det vigtigt at trække fra ryggen og ikke armene. Hold armene tæt ind til kroppen, når du laver ro-bevægelsen.

Sænk håndvægtene kontrolleret igen, og færdiggør dit dødløft ved at skubbe dig op med benene og skyde hoften fremad, indtil du står oprejst igen. Vær obs på ikke at trække dig op med lænden.