Årets mest uhyggelige uge er over os. Overalt støder du på lysende græskar med skræmmende ansigter, og i denne uge har græskarfamilen også invaderet madplanen.
Trods det skræmmende ydre kan du trygt byde græskar indenfor. De er nemlig spækket med A-vitamin og mætter ret godt, selvom de kun indeholder ca. 18 kcal pr. 100 gram.
Til gengæld er der ikke så meget smag i græskar, så fyr endelig op for krydderierne, fx timian, hvidløg, chili, salvie og rosmarin.
Vi serverer græskar for dig tre gange i løbet af ugen. Men vi lover, det ikke bliver ensformigt af den grund!
Mandag står den på bagt græskar i en lækker, vegetarisk buddha bowl, og torsdag får du græskar i en form af en spicy suppe.
Fredag er der lækker wokret med oksekød og grønt, men vil du gerne have endnu mere græskar, kan du fx prøve vores gode græskarlasagne med oksekød, ricotta og spinat.
Til weekenden har vi ladet os inspirere af amerikanerne, der ofte benytter græskar i det søde køkken. Hos os er det blevet til sprøde vafler, som serveres med ahornsirup, nødder og chokolade. Så skulle der være masser af energi til dem, der skal ud og banke på hos naboerne.
Småt er godt. Gå gerne efter et lille græskar. I små græskar er smagen mere komprimeret og mindre vandet.
Pyt med typen. Det er ikke så afgørende, hvilken type græskar du benytter. Kan du fx ikke lige få fat i et hokkaidogræskar, så bruge butternutsquah i stedet – og omvendt.
Ind i ovnen. Kogning gør græskar vandet. Ovnen er derimod genial, da noget af væsken fordamper og gør smagen koncentreret og karamelliseret.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.