Principperne bag I FORMs madplan

Sunde og nemme opskrifter – det er udgangspunktet i I FORMs madplaner. Hver uge får du 5 opskrifter på lækker aftensmad, der overholder enkle principper om fx kalorier og tilberedningstid. Læs mere her.

Kvinde står i køkkenet ved komfuret og er ved at lave aftensmad.

SUND OG NEM AFTENSMAD – hvem vil ikke gerne servere det? Og med I FORMs madplaner får du hjælp på alle ugens hverdage.

© Jakob Helbig

På I FORM er vi vilde med madplaner. Af flere grunde:

  • Madplaner fritager dig for dagligt at stresse over, hvad aftensmaden skal bestå af.
  • Madplaner gør det nemt for dig at købe ind til flere dage ad gangen.
  • Madplaner sikrer, at du og familien får en mere varieret kost.

Derfor strikker vi hver uge en lækker madplan sammen til dig, så du kan supplere eller erstatte dine egne retter med enkle og lette opskrifter.

I FORMs madplaner er bygget op efter fem principper og har fokus på variation, smag, sundhed og kalorier.

Madplanerne indeholder opskrifter til ugens 5 hverdage med vægt på, at det her skal være ekstra nemt at lave sund aftensmad i hverdagen – plus en bonusopskrift til weekenden.

De 5 principper bag I FORMS madplaner

Max. 30 min.

Mange af os har en travl hverdag og har ikke tid til at stå i køkkenet i timevis og hakke, svitse og svede over besværlig gourmetmad.

Derfor er madplanens 5 opskrifter relativt nemme at lave.

Det tager kun 30 min., fra du binder forklædet, til du kan servere aftensmaden.

Max. 650 kcal

Med I FORMs madplan er du altid sikker på, at opskrifterne max indeholder 650 kcal. pr. person.

Det er nok til, at du bliver mæt og får tanket op med energi og sunde næringsstoffer.

Samtidig med at der er plads til dagens øvrige måltider, lidt ekstra i weekenderne – og at du kan holde en sund vægt.

Vegetarmåltid minimum 1 gang om ugen

Det gavner både klimaet og din sundhed, hvis vi skruer op for mængden af grøntsager og bælgfrugter.

Derfor finder du minimum én og nogle gange flere grønne retter i I FORMs madplan.

Fisk/skaldyr minimum 1 gang om ugen

Fisk og skaldyr er gode for din sundhed. Derfor er minimum én opskrift om ugen i I FORMs madplan med fisk eller skaldyr.

De giver dig mættende proteiner og indeholder både sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler – fx jod og selen, som kan være svære at få nok af.

Sunde råvarer

Du kan være helt sikker på, at grøntsager er en fast ingrediens i I FORMs madplan – og gerne nogle, der er i sæson.

Er der kød i opskriften, vil det være magert, og stivelse – såsom pasta – vil som hovedregel vil være fuldkorn.

Vi tilstræber at bruge sundt fedt – fx avocado, nødder og olier som ekstra jomfruolivenolie og koldpresset rapsolie.

Vi håber, du får stor glæde af I FORMs madplan, hvad enten du vil følge den slavisk eller blot bruge den som inspiration til nogle af dine måltider.

Husk, at der kommer en ny madplan hver uge!

Mange sunde hilsener fra
I FORM