Max. 30 min.
Mange af os har en travl hverdag og har ikke tid til at stå i køkkenet i timevis og hakke, svitse og svede over besværlig gourmetmad. Til alle os er I FORMs madplan en god hjælp.
Opskrifterne er udvalgt til ugens 5 hverdage, de er relativt nemme at lave, og det tager kun 30 min., fra du binder forklædet, til du kan servere aftensmaden.
Hvis du vil gøre det endnu nemmere for dig selv, egner en del af retterne sig til, at du kan lave dobbeltportion, så du enten har nem mad til næste dags frokost eller til din fryser.
Max. 650 kcal
Med I FORMs madplan er du altid sikker på, at opskrifterne max indeholder 650 kcal. pr. person. Det er nok til, at du bliver mæt og får tanket op med energi og sunde næringsstoffer. Og så er de 650 kcal tilpas få til, at du også kan få plads til alle dagens øvrige måltider – og lidt ekstra hygge i weekenderne samtidig med, at du kan holde en sund vægt.
Fisk/skaldyr minimum 1 gang om ugen
Fisk og skaldyr er gode for din sundhed. Derfor er minimum én opskrift om ugen i I FORMs madplan med fisk eller skaldyr. De indeholder både sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler, fx jod og selen, som kan være svære at få nok af fra andre råvarer. Fisk og skaldyr forsyner dig også med mættende proteiner, og så er især fede fisk en rigtig god kilde til de vigtige omega-3-fedtsyrer og D-vitamin. Forskning viser, at når du spiser fisk flere gange om ugen, sænker du din risiko for hjerte-kar-sygdomme.
Vegetarmåltid minimum 1 gang om ugen
Det gavner både klimaet og din sundhed, hvis vi skruer op for mængden af grøntsager og bælgfrugter. Derfor finder du minimum én og nogle gange flere grønne retter i I FORMs madplan. Bælgfrugter som fx tørrede bønner, linser og kikærter bugner af sunde og mættende kostfibre og proteiner. Derfor finder du dem ofte i vores vegetariske måltider. Nogle bælgfrugter skal udblødes i vand i 8-12 timer og derefter koges, men i opskrifterne i I FORMs madplan bruger vi kun “de hurtige” på dåse, som er klar til brug og lige så sunde.
Sunde råvarer
Råvarerne i I FORMs madplan er overvejende sunde, og du kan være helt sikker på, at grøntsager er en fast ingrediens. Er der kød i opskriften, vil det være magert, ligesom stivelse som pasta som hovedregel vil være fuldkorn, hvor du får langt flere mættende kostfibre. Vi tilstræber især at bruge sundt fedt, enten i form af fede fisk, avocado og nødder, eller sunde olier som ekstra jomfruolivenolie og koldpresset rapsolie.
Et mål er også fortrinsvis at bruge råvarer i sæson. Dermed får du friskere og billigere råvarer med mere smag og flere sunde næringsstoffer samt generelt en mere varieret kost.