Sprøde græskarvafler med sirup, nødder og chokolade

75 minutter
395 kcal

Som en flammefarvet efterårsskov spreder græskar sig som en steppebrand i indkørslerne, og nu også på morgenmads- eller dessertbordet. Prøv vores græskarvafler med sirup, nødder og chokolade.

Tallerken med vafler

VAFLER AF GRÆSKAR - ja da!

© wichmann+bendtsen

Sprøde græskarvafler med sirup, nødder og chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 8 stk.

  • 1 spsk. smør
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 dl græskarpuré, se opskriften nedenfor
  • ¼ tsk. havsalt
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ½ nip stødt kardemomme
  • 1 dl boghvedemel, alternativt hvedemel
  • ¼ dl sukker
  • ¼ tsk. bagepulver

Græskarpuré

  • ½ hokkaidogræskar eller butternutsquash

Servering:

  • 15 g mørk chokolade
  • 10 g pekannødder
  • 2 spsk. ahornsirup

Sådan gør du

  • Tænd vaffeljernet. Lad det varme op, mens du laver dej.
  • Smelt smørret i en lille gryde. Pisk alle ingredienser til dejen sammen, til den er jævn.
  • Bag vaflerne, til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad de færdige vafler hvile et par min. på en rist, så de bliver sprøde.
  • Hak chokolade og nødder.
  • Servér vaflerne med chokolade, nødder og sirup.

Græskarpuré:

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Del græskarret i to, og skrab kernerne ud.
  • Placér de to halve græskar i et ovnfast fad med skrællen opad, og bag i ca. 45 min., til de er helt møre.
  • Køl ned, fjern skrællen, og blend kødet, til du har en helt fin puré.
  • Hæld i en lufttæt beholder, og opbevar på køl, til den skal bruges. Den kan holde sig ca. 3 dage på køl, men kan også fryses ned.

TIP! Vaflerne kan også laves med æblemos i stedet for græskarpuré. Du kan også bruge græskarpuré i en hummus, hvor den giver både god smag og flot farve, eller spis den, som den er, fx som dip til sprødt gnavegrønt.