Er du vild med italiensk mad, kan du roligt glæde dig til denne uge, hvor vi har fyldt menuen med lækre italienske råvarer som pasta, tomater, parmesan og oliven.
Vi lægger ud med en skøn spaghetti carbonara i en lettere og sundere version med fuldkornspasta, kalkunbacon og forårsløg – men stadig rig på smag.
Det italienske fokus fortsætter vi med en lækker broccolipizza med sprød rødbedesalat.
Onsdag og torsdag byder vi på klassikere fra det italienske landkøkken; først kødboller og masser af grøntsager i tomatsovs og derefter pasta med tun, kapers og oliven.
Fredag serverer vi atter pizza. Denne gang i en superlet version med færdige tortillabunde. Tortillabunde kan ikke trække så meget fyld, så spis dem evt. med en stor grøn salat til.
Skal du have gæster i weekenden, skal de ikke snydes. Derfor får du også en opskrift på en lækker grøntsagslasagne med kylling. Er du mere til lasagne med oksekød, får du en sund og lækker en her, og vil du helt undlade kødet finder du vores bedste vegetarlasagne her.
Som forret anbefaler vi kalorielette bruschetta, og til dessert kan du forkæle dig selv eller dine gæster med en lækker italiensk is i form af semifreddo med hindbær.
Velbekomme!
Ugens tip
Servér sundere pasta ...
… med flere fuldkorn. Hvis du vælger fuldkornspasta frem for den almindelige, hvide pasta, får du tre gange så mange kostfibre. Dermed bliver du mæt i længere tid, samtidig med at du styrker din fordøjelse.
… med færre kalorier. Vælger du grøntsagsspaghetti i stedet for almindelig pasta, får du et minimum af kalorier. Brug fx squash, gulerødder, rødbeder og kinaradise, som du laver lange strimler af enten med en såkaldt spirelli eller et rivejern.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.