Grøntsagslasagne med kylling

1¼ time
666 kcal

Du får hele 450 gram grøntsager per person med denne formidable opskrift fyldt med vitaminer og kostfibre.

lasagne

LASAGNE – er en af de mest populære svar på spørgsmålet: “Hvad skal vi have til aftensmad?”

© Betina Hastoft

Grøntsagslasagne med kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 225 g hakket kyllingekød
  • 1 fed hvidløg
  • ½ løg
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g brune champignoner
  • ½ ds. hakkede tomater med krydderurter
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. basilikum
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ stor squash
  • 175 g butternutsquash
  • 175 g knoldselleri
  • 87 g fuldkornslasagneplader
  • 150 g frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 150 gr.
  • Brun kylling, knust hvidløg og finthakket løg i lidt olie.
  • Skær champignoner i mindre stykker. Kom dem ved, og brun endnu 3-4 min.
  • Tilsæt tomat, krydderier og bouillon, og lad saucen simre 5 min. Smag til med salt og peber.
  • Skær squash i fine skiver på langs og selleri og græskar i tynde runde skiver. Blanchér sellerien 2 min. i letsaltet vand.
  • Læg grøntsagsskiver, lasagneplader og kødsauce lagvis i et ovnfast fad. Fordel osten på toppen.
  • Bag lasagnen i ca. 40 min. Lad hvile 5 min. inden servering.

TIP Du kan også bruge kyllingefileter. Anvend i så fald friske pastaplader, der skal tilberedes i kortere tid, så kødet ikke bliver tørt.