Spaghetti carbonara med tomatsalat

30 minutter
594 kcal

Prøv I FORMs lækre og nemme spaghetti carbonara med tomatsalat, for et simpelt, familievenligt - og sundt aftensmåltid. Voila!

Spaghetti carbonara og tomatsalat

SIMPEL, FAMILIEVENLIG OG SUND – prøv vores spaghetti carbonara!

© wichmann+bendtsen

Spaghetti carbonara med tomatsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g fuldkornsspaghetti
  • 100 g kalkunbacon
  • 1½ dl madlavningsfløde, 8 %
  • 1 æg
  • 20 g parmesan
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 skalotteløg
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 forårsløg

Tomatsalat:

  • 3 tomater
  • ½ rødløg
  • 1 håndfuld oliven, fx kalamata
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt frisk basilikum

Sådan gør du

  • Kog pastaen al dente.
  • Skær bacon i strimler, og steg på panden. Læg til side.
  • Pisk fløde, æg, revet parmesan, salt og peber sammen.
  • Hak løg fint, og steg i en anelse olie. Skru helt ned for varmen, og kom flødeblandingen på. Sigt vandet fra spaghettien, og vend pastaen i saucen.
  • Snit forårsløg fint, og vend i pastaretten sammen med den sprøde bacon.
  • Skær tomaterne i skiver, og anret på et lille fad. Skær løget i tynde ringe, og anret på tomaterne sammen med oliven. Kom ganske lidt olivenolie på toppen, drys med salt og peber, og pynt med basilikum.
  • Anret pastaen i skåle, og servér med tomatsalat.

TIP! Hvis du vil have den mindre fed, kan du spæde fløden op med kogevand fra pastaen.