Blomkål har nok at blære sig med, for den kan bruges til det hele; suppe, salat, pizza – ja, selv smoothie og kage. Og imens du nyder den knoldede kål, kan du glæde dig over mættende kostfibre og godt med C-vitamin.
Glem barndommens bløde, udkogte blomkål! I dag er det hvide, knoldede buketter blevet en darling i det moderne, grønne køkken.
Vi spiser dem rå i salater og som snacks med en lækker dip. Vi bruger dem til suppe og sauce, vi bager dem i ovnen, vi blender dem sågar og bruger dem i pizzabunde eller river og spiser dem som et kalorie- og kulhydratfattigt alternativ til ris.
Du får smagsprøver på det hele i ugens madplan!
Har du ikke prøvet blomkålsris endnu, får du chancen mandag, hvor vi serverer dem med ovnbagt laks, rodfrugter og hollandaisesauce (selv saucen er lavet på blomkål).
Fredag er der smuk blomkålspizza med kikærter, avocado og syltede rødløg på menuen. Begge retter er superlækre, men vil du kun kaste dig ud i én af opskrifterne fra denne uges madplan, bliver vi nødt til at anbefale dig de ovnbagte, barbecuemarinerede blomkålsbuketter i små tortillaer med grønt og avocadodressing. De er MUMS!
Har du plads til mere blomkål, har vi smuglet et halvt kålhoved ind i weekendens lækre chokomuffins – og bare rolig, de smager meget mere af kage end af kål!
Er du glad for at bage, kan du også prøve vores blomkålsboller uden mel. De er nemme at bage – og så er de lækre som sandwichbolle eller i madpakken. Opskriften er til to boller, men den er nem at gange op.
Velbekomme!