Pasta med tun, kapers og oliven

25 minutter
527 kcal

Skal aftensmaden gå ekstra stærkt? Så prøv denne pastaret med tun, kapers og oliven. Den tager kun 25 minutter at lave.

Pasta med tun, kapers og oliven

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 gult løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 200 g grøn peberfrugt, i tern
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 120 g fuldkornspasta, penne
  • 200 g dåsetun, drænet
  • 50 g sorte oliven
  • 2 spsk. kapers
  • Havsalt
  • friskkværnet sort peber
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 2 kviste bredbladet persille

Sådan laver du pasta med tun

  • Skær løg og hvidløg fint, og sautér i olivenolie.

  • Kom chili og grøn peberfrugt ved.

  • Spæd med ½ dl vand.

  • Kom tomaterne ved, og lad saucen simre ved laveste blus i 5 min.

  • Kog pastaen, og tilsæt tun, oliven og til sidst kapers til saucen.

  • Smag retten til med salt og peber (husk, at kapers også salter).

  • Vend pastaen i saucen sammen med rapsolien, og anret med bredbladet persille*.

*Brug hele persillen

Når du anvender persille–bladene i hel eller hakket form, står du ofte tilbage med kvistene. Dem kan du bruge som smagsgivere, når du koger suppe eller kartofler.