Broccolipizzaer med sprød rødbedesalat

30 minutter
486 kcal

Denne pizza er toppet med sundhed, uden at vi er gået på kompromis med smagen. Giv dig i kast med blomkålspizza serveret med sprød rødbedesalat. Velbekomme!

Broccolipizzaer med sprød rødbedesalat

PIZZA – toppet med sundhed!

© wichmann+bendtsen

Broccolipizzaer med sprød rødbedesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 2 stk.

Pizzadej:

  • 1 broccoli
  • 1 løg
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. oregano
  • 4 spsk. loppefrøskaller
  • 2 æg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsauce:

  • 1 dl tomatpassata (mosede tomater)
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. løgpulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • 200 g grøntsager (fx squash, rødløg, aubergine og champignon)
  • 2 skiv. parmaskinke
  • 25 g gedeost

Rødbedesalat:

  • 3 rødbeder
  • 1 æble
  • ½ lille rødløg
  • 1 dl hytteost
  • 2 spsk. græskarkerner
  • ½ spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 gr. Blend alle ingredienser til pizzadejen, til du har en jævn masse. Lad dejen hvile 5 min., før du fordeler den med en ske på to bageplader foret med bagepapir. Forbag bundene i 15 min.
  • Rør alle ingredienserne til saucen sammen.
  • Hak grøntsagerne til toppingen, riv skinken i små styk - ker, og steg det hele på en grillpande.
  • Skræl og riv rød - bederne fint, og hak æble og rødløg i små tern. Rør sammen med hytteost, kerner, eddike, olie, salt, peber og persille.
  • Fordel sauce, smuldret gedeost, parmaskinke og de grillede grøntsager på pizzabundene. Bag i 5 min., og servér med rødbede - salaten ved siden af.

LÆS OGSÅ: Hvordan laver jeg en perfekt blomkålspizza?

TIP! Vi skal ikke have for meget rødt kød. Gå efter en rigtig god skinke, som sagtens kan give så meget smag, at du kan nøjes med at bruge den som en slags krydderi.

TIP! En salat “on the side“ er en nem måde at få banket indholdet af grønt - sager i vejret.