I denne uge er det påske, og i den anledning har vi fundet en stribe lækre retter med æg.
Har du æg i huset, kan du altid hurtigt stætte et måltid på bordet. Du kan servere dem kogte, pocherede, som spejlæg, røræg, omelet eller æggekage.
Vi åbner påskeugen med en nem æggewrap med kylling, tomat og pesto. Dagen efter får du en opskrift på den populære japanske suppe – ramen – her med kylling, nudler og æg.
Onsdag tager vi en tur til Italien og serverer pastaklassikeren; spaghetti carbonara i en sund udgave – slet ægge så dårligt …
Torsdag tryller vi i ovnen med revne søde kartofler, rødløg og bagte spejlæg. Servér gerne en salat til, fx en grøn salat eller en tomatsalat.
Ugen slutter med en luksusudgave af salade nicoise her med frisk lynstegt tun, grønne bønner og oliven samt selvfølgelig æg på toppen.
Har du mon plads til flere æg? Hvis ja, så kan du til weekendmorgenmaden servere de populære avocadomadder med pocherede æg – lækkert og virkelig nemt. Mangler du en lille æggende ret til påskebordet, så prøv vores djævleæg her med sennep og chili.
Velbekomme ̣og rigtig god påske!
Ugens tip
Påskeæg i fine farver
Skal der kogte æg på bordet i påsken, kan et par ekstra ingredienser i kogevandet sørge for flotte farver.
Gule æg: Kog en lille gryde vand tilsat 3 spsk. gurkemeje, 1 tsk. salt og 1 spsk. eddike i ca. 15 min. Læg de kogte æg ned i væsken, når den er kølet af. Lad dem trække i ca. 30 min.
Blå æg: Kom 200 g knuste blåbær eller 200 g finthakket rødkål i vandet i stedet for gurkemeje.
Pink æg: 200 g rødbeder i vandet i stedet for gurkemeje.
Gyldne æg: Løgskaller fra 6-8 løg i vandet vil give æggene en smuk gyldenbrun farve.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.