Avocadomad med æg
Stille morgen?

Pynt avocadomaden med ristede frø og kerner.

© Skovdal Nordic

Ristet brød med avocado og pocheret æg

En rigtig Instagramklassiker, der giver dig masser af mættende protein fra morgenstunden. Velbekomme!

22. april 2020 af Gitte Heidi Rasmussen

Avocadomad med pocheret æg

4 personer

4 skiver groft brød 
1 spsk. eddike 
4 friske æg, str. m/l 
2 modne avocadoer 
½ citron, saften 
Havsalt 
Sort peber, friskkværnet 
2 tsk. solsikkefrø 
2 tsk. græskarkerner 
1 tsk. chiafrø 
1 tsk. sesamfrø 
¼ dl friske krydderurter, fx purløg og kørvel


Sådan laver du avocadomad med porceheret æg

  • Rist brødene
  • Bring 1 liter vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike
  • Slå æggene ud i en kop, ét ad gangen
  • Pisk kraftigt i vandet, og hæld forsigtigt æggene i. Kog 3½ min. ved svag varme. Tag æggene op, og dyp dem et kort øjeblik i koldt vand
  • Halvér avocadoerne. Skær dem i skiver, og anret på de ristede brødskiver
  • Læg æggene på madderne, krydr med salt og peber, og drys med frø og kerner
  • Pynt med valgfrie krydderurter, og servér straks

TIP! Når du skal pochere, fungerer det bedst med helt friske æg, for jo ældre ægget er, jo mere får hviden lyst til at gå sine egne veje i stedet for at samle sig om blommen.


Næringsindhold i avocadomad pr. person:

Energi: 381 kcal 
Protein: 14 g 
Fedt: 20 g 
Kulhydrat: 39 g 
Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: