Avocadomad med æg
Stille morgen?

Pynt avocadomaden med ristede frø og kerner.

© Skovdal Nordic

Ristet brød med avocado og pocheret æg

En rigtig Instagramklassiker, der giver dig masser af mættende protein fra morgenstunden. Velbekomme!

22. april 2020 af Gitte Heidi Rasmussen

Avocadomad med pocheret æg

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 10 minutter

INGREDIENSER

4 skive groft brød

1 spsk. eddike

4 friske æg, str. m/l

2 modne avocadoer

½ citron, saften

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

2 tsk. solsikkefrø

2 tsk. græskarkerner

1 tsk. chiafrø

1 tsk. sesamfrø

¼ dl friske krydderurter, fx purløg og kørve

Sådan laver du avocadomad med porceheret æg

  • Rist brødene
  • Bring 1 liter vand i kog i en gryde, og tilsæt eddike
  • Slå æggene ud i en kop, ét ad gangen
  • Pisk kraftigt i vandet, og hæld forsigtigt æggene i. Kog 3½ min. ved svag varme. Tag æggene op, og dyp dem et kort øjeblik i koldt vand
  • Halvér avocadoerne. Skær dem i skiver, og anret på de ristede brødskiver
  • Læg æggene på madderne, krydr med salt og peber, og drys med frø og kerner
  • Pynt med valgfrie krydderurter, og servér straks

Næringsindhold i avocadomad pr. person:

Energi: 381 kcal

Protein: 14 g

Fedt: 20 g

Kulhydrat: 39 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: