Tomatsalat med dressing

Hvad spiser man til tomatsalat? Denne fiberrige sag er den perfekte kalorielette makker til alle sommerens grillaftener, sunde frokoster og italienske klassikere som pasta, lasagne og pizza.

tomatsalat

TOMATSALAT – kan laves i god tid, da den kun bliver bedre af at trække et par timer i køleskabet.

© wichmann+bendtsen

Tomatsalat med dressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 400 g tomater
  • 1 rødløg
  • 50 g salat
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. æbleeddike

Sådan gør du

  • Skær tomater og rødløg i skiver.
  • Anret salat på en tallerken, og læg tomat og løg herpå.
  • Bland dressingen sammen, hæld over tomaterne, og drys evt. med ekstra salt og peber.

TIP Læg evt. rødløgene i blød i vand eller citronsaft i 5-10 min. Det giver de sunde løg en mere blød og rund smag.

TIP Vil du have flere ingredienser i, er rucola, oliven, bagte hvidløgsfed, fetaost og hjemmesyltede rødløg også skønne i denne tomatsalat.