Sildemad med hjemmelavet karrysalat

25 minutter
459 kcal

Skift den flade leverpostejmad ud med en sildemad og hjemmelavet karrysalat og få tanket op på både fiskeolie, selen, jod og D-vitamin.

Karrysild på rugbrød

Karrysalaten smager allerbedst samme dag, men kan holde sig på køl i op til tre dage.

© wichmann+bendtsen

Sildemad med hjemmelavet karrysalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 æg
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 salatblade
  • 2 marinerede sildefileter
  • ¼ rødløg
  • 2 tsk. kapers
  • Lidt karse

Karrysalat:

  • 1 æg
  • ½ dl cremefraiche, 8 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • ½ tsk. karry
  • 1 nip havsalt
  • 1 nip sort peber, friskkværnet
  • ¼ æble
  • 1 spsk. kapers

Sådan laver du sildemad med hjemmelavet karrysalat:

  • Kog 3 æg i en lille gryde med boblende vand i 10 min. Skyl under den kolde hane, og lad æggene ligge i koldt vand.

  • Bland cremefraiche, mayonnaise, karry, salt og peber sammen i en lille skål.

  • Pil 1 af de kogte æg, og hak i små tern. Vend i karrydressingen sammen med æbletern og 1 spsk. kapers.

  • Læg rugbrød på tallerkner, og anret med salatblade, sildefileter skåret i mindre stykker og karrysalat.

  • Skær rødløg i skiver og de sidste 2 æg i både, og top madderne med løg, æg, kapers og et drys karse.

TIP! Vil du gerne have en mere mager karrysalat, kan du erstatte dele af eller hele cremefraichen med skyr.