Sildemad med hjemmelavet karrysalat

25 minutter
459 kcal

Skift den flade leverpostejmad ud med en sildemad og hjemmelavet karrysalat og få tanket op på både fiskeolie, selen, jod og D-vitamin.

Karrysild på rugbrød

Karrysalaten smager allerbedst samme dag, men kan holde sig på køl i op til tre dage.

© wichmann+bendtsen

Sildemad med hjemmelavet karrysalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 æg
  • 2 skiver rugbrød
  • 2 salatblade
  • 2 marinerede sildefileter
  • ¼ rødløg
  • 2 tsk. kapers
  • Lidt karse

Karrysalat:

  • 1 æg
  • ½ dl cremefraiche, 8 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • ½ tsk. karry
  • 1 nip havsalt
  • 1 nip sort peber, friskkværnet
  • ¼ æble
  • 1 spsk. kapers

Sådan laver du sildemad med hjemmelavet karrysalat:

  • Kog 3 æg i en lille gryde med boblende vand i 10 min. Skyl under den kolde hane, og lad æggene ligge i koldt vand.
  • Bland cremefraiche, mayonnaise, karry, salt og peber sammen i en lille skål.
  • Pil 1 af de kogte æg, og hak i små tern. Vend i karrydressingen sammen med æbletern og 1 spsk. kapers.
  • Læg rugbrød på tallerkner, og anret med salatblade, sildefileter skåret i mindre stykker og karrysalat.
  • Skær rødløg i skiver og de sidste 2 æg i både, og top madderne med løg, æg, kapers og et drys karse.

TIP! Vil du gerne have en mere mager karrysalat, kan du erstatte dele af eller hele cremefraichen med skyr.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background