Karrysild på rugbrød

Karrysalaten smager allerbedst samme dag, men kan holde sig på køl i op til tre dage.

© wichmann+bendtsen

Sildemad med hjemmelavet karrysalat

Skift den flade leverpostejmad ud med en sildemad og hjemmelavet karrysalat og få tanket op på både fiskeolie, selen, jod og D-vitamin.

26. februar 2021

Sildemad med hjemmelavet karrysalat

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

2 æg

2 skiver rugbrød

2 salatblade

2 marinerede sildefileter

¼ rødløg

2 tsk. kapers

Lidt karse

Karrysalat:

1 æg

½ dl cremefraiche, 8 %

1 spsk. mayonnaise

½ tsk. karry

1 nip havsalt

1 nip sort peber, friskkværnet

¼ æble

1 spsk. kapers

Sådan laver du sildemad med hjemmelavet karrysalat:

  • Kog 3 æg i en lille gryde med boblende vand i 10 min. Skyl under den kolde hane, og lad æggene ligge i koldt vand. 
  • Bland cremefraiche, mayonnaise, karry, salt og peber sammen i en lille skål. 
  • Pil 1 af de kogte æg, og hak i små tern. Vend i karrydressingen sammen med æbletern og 1 spsk. kapers. 
  • Læg rugbrød på tallerkner, og anret med salatblade, sildefileter skåret i mindre stykker og karrysalat. 
  • Skær rødløg i skiver og de sidste 2 æg i både, og top madderne med løg, æg, kapers og et drys karse.

TIP! Vil du gerne have en mere mager karrysalat, kan du erstatte dele af eller hele cremefraichen med skyr.

Næringsindhold i sildemad med karrysalat pr. person:

Energi: 459 kcal

Protein: 21 g

Fedt: 26 g

Kulhydrat: 38 g

Kostfibre: 5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: