Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

1 time
199 kcal

På udkig efter en lækker, glutenfri kage? Så vil vi anbefale dig vores rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt – haps! Bliv også klogere på, hvorfor stilkene er så syrlige – og hvornår de er i sæson.

Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

RABARBERKAGE – Denne skønne rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt er både glutenfri – og superlækker!

© wichmann+bendtsen

Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 37 g rabarber
  • 25 g jordbær
  • ¾ dl boghvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl sukker
  • ¼ dl græsk yoghurt, 2 % fedt
  • ½ æg
  • ½ spsk. kokosolie, smeltet

Sådan bager du rabarberkage

  • Forvarm ovnen til 175 gr.
  • Vask og snit rabarber og jordbær groft.
  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt de våde ingredienser, og vend alting grundigt sammen, til du har en jævn kagedej.
  • Hæld dejen i en kageform på 24 cm i diameter, og bag i 40-45 min., eller til kagen er let gylden og gennembagt. Tjek det ved at stikke et tyndt træspyd ned i midten af rabarberkagen – hvis der ikke hænger dej ved, er den færdig.
  • Lad rabarberkagen hvile 10 min., før du fjerner den fra formen.

TIP Servér gerne rabarberkagen lun med en kold klat vaniljeskyr som tilbehør.


Rabarberkage – smagen af dansk sommer

Umm, er der noget, der leder tankerne hen på solrige dage og lune sommeraftener, så må det være en lun, nybagt rabarberkage.

Vi gør dig lidt klogere på de syrlige rabarber-stilke, som egner sig så godt til både kage og tærte.

1 Hvilket tilbehør er godt til en rabarberkage?


En rabarberkage er både syrlig og sød og vil komme endnu mere til sin ret, hvis du spiser den med en god klat vaniljeskyr. Du kan også servere din lune rabarberkage med creme fraiche eller med græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljepulver.

rabarberstilke på bord - til rabarberkage

RABARBER egner sig rigtig godt i en kage. Får du ikke brugt dem alle med det samme, kan du skære stilkene ud og fryse dem ned.

© iStock

2 Hvad er rabarber(kage) godt for?


Rabarber består for en stor del af vand, men er også rig på flere vitaminer og mineraler. Du finder blandt andet kostfibre og C-vitamin i de rød-grønne stilke.

Læs også: Rabarber – syrlig, sund og slet ikke en frugt

3 Hvornår er det sæson for rabarberkage?


Rabarber er i sæson helt fra april til august og kaldes også for en forårsbebuder. Efter Sankt Hans er der flere, som undgår at spise rabarberstilkene, da de her vil være ekstra syrlige på grund af et højt indhold af oxalsyre.

Høster du selv dine rabarber til en rabarberkage, så husk, at stilkene skal trækkes af, ikke skæres. På den måde sikrer du dig, at der kommer nye skud til næste sommers lækre rabarberkager.

rabarberplanten til brug i rabarberkage

RABARBER FRA HAVEN – Du kan dyrke dine egne rabarber til fx rabarberkage i haven eller i en krukke på altanen. Vær opmærksom på, at indtag af bladene kan lede til forgiftning. Brug derfor kun stilkene til din rabarberkage.

© iStock