Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

1 time
199 kcal

På udkig efter en lækker, glutenfri kage? Så vil vi anbefale dig vores rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt - haps siger vi bare!

Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

RABARBER – Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

© wichmann+bendtsen

Rabarberkage med jordbær, vanilje og græsk yoghurt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 37 g rabarber
  • 25 g jordbær
  • ¾ dl boghvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl sukker
  • ¼ dl græsk yoghurt, 2 % fedt
  • ½ æg
  • ½ spsk. kokosolie, smeltet

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 gr. Vask og snit rabarber og jordbær groft.
  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt de våde ingredienser, og vend alting grundigt sammen, til du har en jævn kagedej. Hæld dejen i en kageform på 24 cm i diameter, og bag i 40-45 min., eller til kagen er let gylden og gennembagt. Tjek det ved at stikke et tyndt træspyd ned i midten af kagen – hvis der ikke hænger dej ved, er den færdig.
  • Lad kagen hvile 10 min., før du fjerner den fra formen.

TIP Servér gerne kagen lun med en kold klat vaniljeskyr som tilbehør.