Rabarberkage – smagen af dansk sommer
Umm, er der noget, der leder tankerne hen på solrige dage og lune sommeraftener, så må det være en lun, nybagt rabarberkage.
Vi gør dig lidt klogere på de syrlige rabarber-stilke, som egner sig så godt til både kage og tærte.
En rabarberkage er både syrlig og sød og vil komme endnu mere til sin ret, hvis du spiser den med en god klat vaniljeskyr. Du kan også servere din lune rabarberkage med creme fraiche eller med græsk yoghurt rørt op med lidt vaniljepulver.
Rabarber er i sæson helt fra april til august og kaldes også for en forårsbebuder. Efter Sankt Hans er der flere, som undgår at spise rabarberstilkene, da de her vil være ekstra syrlige på grund af et højt indhold af oxalsyre.
Høster du selv dine rabarber til en rabarberkage, så husk, at stilkene skal trækkes af, ikke skæres. På den måde sikrer du dig, at der kommer nye skud til næste sommers lækre rabarberkager.