rabarbertærte
© wichmann+bendtsen

Rabarbertærte med skyrcreme

Du kan roligt forvente klapsalver, når du serverer denne smukke upside-down rabarbertærte med skyrcreme for dine gæster.

23. maj 2016 af Michelle Kristensen

Rabarbertærte

12 personer

Fyld
9-11 stilke rabarber
1/6 tsk. stevia
1/5 tsk. vaniljepulver
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1½ dl vand


Dej
175 g mandelmel
50 g kokosfibermel
50 g boghvedemel
2 spsk. birkes
1/5 tsk. stevia
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. vaniljepulver
4 æg
Saft af 1 citron, skal af ½ citron
1 dl olivenolie
1 dl skyr
3 spsk. agavesirup
½-1 dl letmælk


Creme
6 dl skyr
⅛ tsk. stevia
2 spsk. "rabarber-væske"

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

Sådan laver du rabarbertærte med skyrcreme

  • Skær rabarberne i stykker på 5 cm.
  • Kog dem og de øvrige ingredienser i 3-7 min. – rabarberne må ikke blive så bløde,
    at de mister formen.
  • Tag styk­kerne op, og kog væsken ind til en mere koncentreret væske.
  • Pisk æggeblommer, skyr, olie, agavesirup og citron. Bland de tørre ting, og kom dem i ægge­massen.
  • Pisk hviderne stive, og vend dem i.
  • Læg bagepapir i en tærteform. Læg rabarberne i bunden i et fint mønster, og hæld dejen over.
  • Drys evt. med Sukrin Gold/sukker på toppen.
  • Bages ved 175 grader varmluft i 45-55 min.
  • Når tærten er kold, vendes den ud på et fad med rabarbersiden opad.
  • Cremen: Rør cremen sammen, og server sammen med kagen, når den er færdigbagt. Kan fryses.

Næringsindhold i rabarbertærte pr. person

Energi: 305 kcal
Protein: 13,83 g
Fedt: 19,16 g
Kulhydrat: 20,25 g
Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler