Rabarbertærte med skyrcreme

1,5 time
305 kcal

Du kan roligt forvente klapsalver, når du serverer denne smukke upside-down rabarbertærte med skyrcreme for dine gæster.

rabarbertærte

Rabarbertærte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Fyld

  • stilke rabarber
  • ¼ skvis stevia
  • ¼ skvis vaniljepulver
  • ¼ tsk. fintrevet frisk ingefær
  • ¼ dl vand

Dej

  • 29 g mandelmel
  • 8⅓ g kokosfibermel
  • 8⅓ g boghvedemel
  • ⅓ spsk. birkes
  • ¼ tsk. stevia
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ½ æg
  • Saft af 1 citron, skal af ½ citron
  • ¼ dl olivenolie
  • ¼ dl skyr
  • ½ spsk. agavesirup
  • dl letmælk

Creme

  • 1 dl skyr
  • ¼ skvis stevia
  • ⅓ spsk. "rabarber-væske"

Sådan laver du rabarbertærte med skyrcreme

  • Skær rabarberne i stykker på 5 cm.
  • Kog dem og de øvrige ingredienser i 3-7 min. – rabarberne må ikke blive så bløde,
    at de mister formen.
  • Tag styk­kerne op, og kog væsken ind til en mere koncentreret væske.
  • Pisk æggeblommer, skyr, olie, agavesirup og citron. Bland de tørre ting, og kom dem i ægge­massen.
  • Pisk hviderne stive, og vend dem i.
  • Læg bagepapir i en tærteform. Læg rabarberne i bunden i et fint mønster, og hæld dejen over.
  • Drys evt. med Sukrin Gold/sukker på toppen.
  • Bages ved 175 grader varmluft i 45-55 min.
  • Når tærten er kold, vendes den ud på et fad med rabarbersiden opad.
  • Cremen: Rør cremen sammen, og server sammen med kagen, når den er færdigbagt. Kan fryses.

Næringsindhold i rabarbertærte pr. person