Rabarbertærte med skyrcreme

1,5 time
305 kcal

Du kan roligt forvente klapsalver, når du serverer denne smukke upside-down rabarbertærte med skyrcreme for dine gæster.

rabarbertærte

Rabarbertærte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Fyld

  • stilke rabarber
  • ¼ knsp. stevia
  • ¼ knsp. vaniljepulver
  • ¼ tsk. fintrevet frisk ingefær
  • ¼ dl vand

Dej

  • 29 g mandelmel
  • 8⅓ g kokosfibermel
  • 8⅓ g boghvedemel
  • ⅓ spsk. birkes
  • ¼ tsk. stevia
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • æg
  • Saft af 1 citron, skal af ½ citron
  • ¼ dl olivenolie
  • ¼ dl skyr
  • ½ spsk. agavesirup
  • dl letmælk

Creme

  • 1 dl skyr
  • ¼ knsp. stevia
  • ⅓ spsk. "rabarber-væske"

Sådan laver du rabarbertærte med skyrcreme

  • Skær rabarberne i stykker på 5 cm.

  • Kog dem og de øvrige ingredienser i 3-7 min. – rabarberne må ikke blive så bløde,

    at de mister formen.

  • Tag styk­kerne op, og kog væsken ind til en mere koncentreret væske.

  • Pisk æggeblommer, skyr, olie, agavesirup og citron. Bland de tørre ting, og kom dem i ægge­massen.

  • Pisk hviderne stive, og vend dem i.

  • Læg bagepapir i en tærteform. Læg rabarberne i bunden i et fint mønster, og hæld dejen over.

  • Drys evt. med Sukrin Gold/sukker på toppen.

  • Bages ved 175 grader varmluft i 45-55 min.

  • Når tærten er kold, vendes den ud på et fad med rabarbersiden opad.

  • Cremen: Rør cremen sammen, og server sammen med kagen, når den er færdigbagt. Kan fryses.

Næringsindhold i rabarbertærte pr. person


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background