Rabarbertærte
12 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 75 minutter
Tid i alt: 1,5 time
INGREDIENSER
Fyld
9-11 stilke rabarber
1/6 tsk. stevia
1/5 tsk. vaniljepulver
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
1½ dl vand
Dej
175 g mandelmel
50 g kokosfibermel
50 g boghvedemel
2 spsk. birkes
1/5 tsk. stevia
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. vaniljepulver
4 æg
Saft af 1 citron, skal af ½ citron
1 dl olivenolie
1 dl skyr
3 spsk. agavesirup
½-1 dl letmælk
Creme
6 dl skyr
⅛ tsk. stevia
2 spsk. "rabarber-væske"
Sådan laver du rabarbertærte med skyrcreme
- Skær rabarberne i stykker på 5 cm.
- Kog dem og de øvrige ingredienser i 3-7 min. – rabarberne må ikke blive så bløde,
at de mister formen. - Tag stykkerne op, og kog væsken ind til en mere koncentreret væske.
- Pisk æggeblommer, skyr, olie, agavesirup og citron. Bland de tørre ting, og kom dem i æggemassen.
- Pisk hviderne stive, og vend dem i.
- Læg bagepapir i en tærteform. Læg rabarberne i bunden i et fint mønster, og hæld dejen over.
- Drys evt. med Sukrin Gold/sukker på toppen.
- Bages ved 175 grader varmluft i 45-55 min.
- Når tærten er kold, vendes den ud på et fad med rabarbersiden opad.
- Cremen: Rør cremen sammen, og server sammen med kagen, når den er færdigbagt. Kan fryses.
Næringsindhold i rabarbertærte pr. person
Næringsindhold i rabarbertærte pr. person
Energi: 305 kcal
Protein: 13,83 g
Fedt: 19,16 g
Kulhydrat: 20,25 g
Kostfibre: 6 g