rabarbertærte
© wichmann+bendtsen

Rabarbertærte med skyrcreme

Du kan roligt forvente klapsalver, når du serverer denne smukke upside-down rabarbertærte med skyrcreme for dine gæster.

Rabarbertærte

12 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 75 minutter

Tid i alt: 1,5 time

INGREDIENSER

Fyld

9-11 stilke rabarber

1/6 tsk. stevia

1/5 tsk. vaniljepulver

1 tsk. fintrevet frisk ingefær

1½ dl vand

Dej

175 g mandelmel

50 g kokosfibermel

50 g boghvedemel

2 spsk. birkes

1/5 tsk. stevia

½ tsk. bagepulver

¼ tsk. vaniljepulver

4 æg

Saft af 1 citron, skal af ½ citron

1 dl olivenolie

1 dl skyr

3 spsk. agavesirup

½-1 dl letmælk

Creme

6 dl skyr

⅛ tsk. stevia

2 spsk. "rabarber-væske"

Sådan laver du rabarbertærte med skyrcreme

  • Skær rabarberne i stykker på 5 cm.
  • Kog dem og de øvrige ingredienser i 3-7 min. – rabarberne må ikke blive så bløde,
    at de mister formen.
  • Tag styk­kerne op, og kog væsken ind til en mere koncentreret væske.
  • Pisk æggeblommer, skyr, olie, agavesirup og citron. Bland de tørre ting, og kom dem i ægge­massen.
  • Pisk hviderne stive, og vend dem i.
  • Læg bagepapir i en tærteform. Læg rabarberne i bunden i et fint mønster, og hæld dejen over.
  • Drys evt. med Sukrin Gold/sukker på toppen.
  • Bages ved 175 grader varmluft i 45-55 min.
  • Når tærten er kold, vendes den ud på et fad med rabarbersiden opad.
  • Cremen: Rør cremen sammen, og server sammen med kagen, når den er færdigbagt. Kan fryses.

Næringsindhold i rabarbertærte pr. person

Næringsindhold i rabarbertærte pr. person

Energi: 305 kcal

Protein: 13,83 g

Fedt: 19,16 g

Kulhydrat: 20,25 g

Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: